Torna la màgia que arriba d’Orient

Molts menuts han pogut visitar prèviament els campaments reials que s’han instal·lat a diverses localitats

Imatge d’arxiu d’una cavalcada dels Reis. | MARC MARTÍ

Imatge d’arxiu d’una cavalcada dels Reis. | MARC MARTÍ / DdG. Girona

DdG.

La màgia dels Tres Reis d’Orient arribarà avui a les comarques gironines i acompanyada de l’esforç que han fet moltes localitats per tal que enguany la cavalcada de Reis sigui majestuosa i espectacular després d’anys marcades per les restriccions imposades per la pandèmia. Així mateix, s’han instal·lat campaments reials per tal que els nens i nenes que encara no hagin fet deixin la seva carta, fer tallers de fanalets, presenciar espectacles i parlar amb els patges reials.

A Girona, els Reis d’Orient faran gairebé la meitat de la cavalcada a peu i aniran damunt carrosses impulsades per pedals durant la resta del recorregut. Entre les novetats, s’avança l’horari del campament reial a la Devesa, s’incorpora una nova comitiva a la cavalcada -la dels pastors- i hi haurà patges amb llengua de signes. El recorregut serà: sortirà del Camp de Mart i s’acabarà a La Copa.

A l’Alt Empordà, ses majestats també arriben amb novetats: a Figuereses presentaran amb una nova carrossa, l’Escala estrenarà un nou recorregut i Roses rebrà per primera vegada en Xumeties, el patge dels xumets.

A la Selva i el Baix Empordà, els Reis d’Orient arribaran per mar a diferents poblacions, i en algunes s’han previst focs artificials. A Blanes, no faltarà a la seva cita habitual en Lilo, un gegantí gosset de peluix articulat i la recuperació d’un antic Citroën 2CV. A la capital de la comarca, ses majestats visitaran els prop de 200 residents de les residències geriàtriques.

A Olot hi haurà una carrossa dels regals, una carrossa interactiva i amb moviment on es podrà veure com surten de forma màgica els regals de Ses Majestats.

A Ripoll, després de la cavalcada, la rebuda i els parlaments a la plaça de l’Ajuntament, els Reis aniran al claustre del monestir a fi de rebre les cartes dels nens.

Protecció Civil recorda que el principal risc de la cavalcada és durant el pas de les carrosses i també els accidents per enfilar-se sobre algun objecte com ara contenidors, semàfors... Per això, demana actuar sempre amb sentit comú, seguint les instruccions de l’organització, i no posar-se en risc ni exposar els menors a un possible accident.