Ecosol consolida un centenar de llocs de treball d’inserció laboral

La Generalitat de Catalunya els concedeix dues subvencions per valor de 840.000 euros

DdG. Girona

Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, ha aconseguit consolida un centenar de llocs de treball per a col·lectius en risc o en situació d’exclusió social.

Ho fa pogut fer gràcies a dues subvencions atorgades pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a dues línies d’Ecosol, en el marc del programa ‘Accions per a la millora de l’ocupació i la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social’.

En la línia 1, la de ‘Tècnic d’acompanyament’, el Departament ha atorgat una subvenció de 92.000 euros. Per la línia 2, que fa referència a ‘Incentius a la contractació de persones en risc d’exclusió’, ha rebut una suma de 744.570 euros.

Enfortir els professionals

Les ajudes concedides pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que entre les dues sumen un total de 836.570 euros, també permetran enfortir l’equip de professionals que acompanyen a les persones usuàries del programa. En aquest context, es fan accions de seguiment i suport de l’itinerari d’inserció, formació, prospecció i d’intermediació laboral amb les empreses. D’aquesta manera es generen oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat social perquè puguin integrar-se al mercat laboral ordinari i incorporar-se a la societat de manera autònoma i participativa. La màxima d’aquest programa és «aprendre a treballar, treballant».

El programa compta amb el finançament del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.