L’Hospital de Cerdanya comença a oferir tractaments de quimioteràpia endovenosa

El doctor Xavier Conill, nomenat director general interí del centre hospitalari transfronterer

Preparació de medicació per al tractament de quimioteràpia | AECT-HC

Preparació de medicació per al tractament de quimioteràpia | AECT-HC / DdG. Puigcerdà

DdG. Puigcerdà

L’Hospital de Cerdanya ha començat a oferir tractaments de quimioteràpia endovenosa. Aquesta ampliació de serveis s’ha estat treballant durant mesos, perquè ha calgut, entre altres coses, dotar la farmàcia del centre d’una sala blanca per preparar les medicacions i formar els professionals de l’Hospital de Dia en la seva dispensació.

Segons explica el centre hostpitalari, el tractament de quimioteràpia estalviarà als pacients afectats per tumors sòlids haver de desplaçar-se a Berga o a Manresa. L’Hospital de Cerdanya, ofereix aquesta prestació gràcies a la seva col·laboració amb Althaia, que ja facilita regularment un especialista en oncologia mèdica per fer el diagnòstic i seguiment de pacients oncològics a Puigcerdà.

La quimioteràpia endovenosa se centrarà, de moment, en pacients amb cobertura sanitària CatSalut. No obstant això, l’Hospital de Cerdanya està realitzant els treballs de coordinació i revisió dels protocols corresponents amb l’Hospital de Perpinyà, de cara a poder oferir el mateix servei als usuaris francesos.

D’altra banda, el màxim òrgan de direcció de l’hospital transfronterer ha formalitzat l’acceptació de la donació de 3,9 milions d’euros, que varen deixar al centre, en el seu testament, Joan Bonada Corretjans i la seva esposa Núria-Rosa Enrich Gimeno. L’Hospital i els seus òrgans de govern han plasmat l’agraïment per aquesta deixa en una placa commemorativa que es veurà a partir d’ara a l’entrada del centre

Nous president i director

Així mateix, en la darrera reunió del Consell d’Administració de l’hospital, es va presentar la memòria corresponent a l’exerci 2022 i l’aprovació del pressupost i per al 2023. També va formalitzar en aquesta reunió en canvi bianual de presidència d’aquest òrgan prevista en els estatuts de la entitat. El conseller de Salut, Manel Balcells, que assistia per primera vegada a la reunió en caràcter de vicepresident, ha sigut nomenat president del Consell, en substitució de Didier Jaffre, director de l’Agence Régional de Santé Occitanie.

Per la seva part, el director general de l’AECT-Hospital de Cerdanya, senyor Vincent Rouvet, ha anunciat al consell la seva jubilació, que es farà efectiva el dia 1 de febrer. De moment, i amb caràcter interí, el consell ha nomenat director general el doctor Xavier Conill, fins ara Director General Adjunt de l’AECT-HC.