Nova onada de fred a Girona: Els termòmetres registraran temperatures gèlides els pròxims dies

Es preveu que es pot superar el llindar de fred

El mar a Empúries amb el Canigó nevat de fons.

El mar a Empúries amb el Canigó nevat de fons. / Lluís Roura

Redacció

Protecció Civil ha tornat a activar l’alerta del Pla Procicat per onada de fred partint de les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. A partir de la nit d’aquest dijous i fins diumenge es preveu que es pot superar el llindar de fred a les comarques gironines i a la resta del territori català. En podrien quedar exemptes les comarques del Montsià, Terra Alta i Baix Ebre a causa de l’afectació del vent. Aquesta onada de fred es traduirà en un notable descens de les temperatures.

Precaució en els entorns exteriors

Protecció Civil ha informat de l’onada de fred als municipis demanant-los que informin el CECAT dels espais que tinguin habilitats per acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació. Igualment, els Mossos vetllaran per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sensesostre en cas de necessitats excepcionals.

Davant aquesta onada de fred, es recomana molta prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada. També cal extremar les precaucions amb els aparells de calefacció a les vivendes, i garantir sempre una correcta ventilació. En dies d’onada de fred, es demana a la ciutadania que es porti roba i calçat adequats per a temperatures baixes. A través de les xarxes socials, protecció Civil ha llançat més consells