Després d'una setmana força tranquil·la -meteorològicament parlant-, aquest dilluns s'ha iniciat un canvi de temps que tindrà com a protagonistes una baixada de les temperatures, precipitacions i la possibilitat de neu en cotes baixes.

La nevada, aquest dilluns, a Agullana. @Rai679

Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat) per la previsió de nevades en diverses comarques. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Aquest dimarts al matí l'episodi es generalitzarà pel territori i s'intensificarà en comarques com la Garrotxa, el Ripollès i la Selva. Es podrà superar el llindar de 10 centímetres i la cota de neu se situarà al voltant dels 700 metres. Localment podria baixar fins als 400. A la tarda, pujarà als 900 metres al litoral i preliitoral.

Fort onatge

D'altra banda, es manté l'alerta del pla Procicat per fort onatge, que aquest dilluns afecta la Costa Brava i que s'intensificarà demà i dimecres. La previsió és que les onades puguin superar els quatre metres.

Precaucions

Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions i no apropar-se a les zones de risc om esculleres, espigons o les zones de passejos marítims o camins de ronda que passin arran d'on trenquen les onades.

El vent, a la baixa

També hi ha una prealerta del pla Ventcat pel fort vent de component est que bufarà aquest dilluns en algunes comarques litorals i que pot superar els 20 m/s a la Selva.