El Govern ha aprovat avui la concessió de les medalles i plaques Josep Trueta a professionals i entitats destacades de l’àmbit de salut. Un dels quinze premiats és Wilfredo Ricart Engel, qui va ser cap del Departament d’Endocrinologia i Nutrició a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, on va crear la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició Territorial de Girona, model de referència assistencial.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Endocrinologia, Metabolisme i Nutrició a l’Hospital de Bellvitge. Expert en diabetis, hipòfisi, tiroide, hipotiroïdisme, glàndules suprarenals i en obesitat, és doctorat en Medicina Cum Laude per la Universitat de Barcelona, la seva tesi doctoral versa sobre la diabetis i l'obesitat.

D'altra banda, és el primer director de l’institut d’Investigació Biomèdica de Girona, d’on actualment n’és investigador emèrit. També és professor associat a la Facultat de Medicina de Girona i de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i és referent en recerca i divulgació, ha publicat més de 300 articles i ha rebut el Premi a la Trajectòria Investigadora de l’Institut Català de la Salut.

President de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques a Girona i vocal de la Comissió Nacional de l’especialitat, és membre del comitè científic Fundació La Marató i de diversos grups assessors i comitès d’experts de la Generalitat i de l’Estat espanyol.

Satisfacció del Col·legi de Metges

Wifredo Ricart rep la medalla Josep Trueta a proposta del Col·legi de Metges de Girona i amb el suport de l'Institut Català de la Salut (ICS). Des del Col·legi estan "molt contents que el departament hagi escoltat la nostra petició de distinció a un metge de Girona amb un currículum brillant i una trajectòria a la sanitat pública excepcional, amb visió de futur i havent aconseguit fites importants també en el camp de la docència i la recerca". També expressen que "la Facultat de Medicina de la UdG o l'Idibgi no serien el que són sense la participació del Dr. Ricart". Ricart també és membre de l'Observatori del Campus de Salut - nou Trueta.

Per altra banda, entre els premiats també hi ha Joan Guix, que va ser secretari de Salut Pública i actualment és president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.