El referent en diabetis de Girona, Wilfredo Ricart, guanya la medalla Josep Trueta

Va ser el primer director de l’Institut d’Investigació Biomèdica, d’on actualment n’és investigador emèrit

Wilfredo Ricart en una imatge d'arxiu.

Wilfredo Ricart en una imatge d'arxiu. / Idibgi

Laura Teixidor

Laura Teixidor

El Govern ha aprovat avui la concessió de les medalles i plaques Josep Trueta a professionals i entitats destacades de l’àmbit de salut. Un dels quinze premiats és Wilfredo Ricart Engel, qui va ser cap del Departament d’Endocrinologia i Nutrició a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, on va crear la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició Territorial de Girona, model de referència assistencial.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va especialitzar en Endocrinologia, Metabolisme i Nutrició a l’Hospital de Bellvitge. Expert en diabetis, hipòfisi, tiroide, hipotiroïdisme, glàndules suprarenals i en obesitat, és doctorat en Medicina Cum Laude per la Universitat de Barcelona, la seva tesi doctoral versa sobre la diabetis i l'obesitat.

D'altra banda, és el primer director de l’institut d’Investigació Biomèdica de Girona, d’on actualment n’és investigador emèrit. També és professor associat a la Facultat de Medicina de Girona i de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i és referent en recerca i divulgació, ha publicat més de 300 articles i ha rebut el Premi a la Trajectòria Investigadora de l’Institut Català de la Salut.

President de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques a Girona i vocal de la Comissió Nacional de l’especialitat, és membre del comitè científic Fundació La Marató i de diversos grups assessors i comitès d’experts de la Generalitat i de l’Estat espanyol.

Satisfacció del Col·legi de Metges

Wifredo Ricart rep la medalla Josep Trueta a proposta del Col·legi de Metges de Girona i amb el suport de l'Institut Català de la Salut (ICS). Des del Col·legi estan "molt contents que el departament hagi escoltat la nostra petició de distinció a un metge de Girona amb un currículum brillant i una trajectòria a la sanitat pública excepcional, amb visió de futur i havent aconseguit fites importants també en el camp de la docència i la recerca". També expressen que "la Facultat de Medicina de la UdG o l'Idibgi no serien el que són sense la participació del Dr. Ricart". Ricart també és membre de l'Observatori del Campus de Salut - nou Trueta.

Per altra banda, entre els premiats també hi ha Joan Guix, que va ser secretari de Salut Pública i actualment és president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.