Nevarà avui a Girona?

Coneix les zones on la Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Neucat

Previsió meteorològica per l'inici de la setmana

Previsió meteorològica per l'inici de la setmana / DdG

DdG

Protecció Civil ha activat en alerta el pla Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de possibles nevades a partir de diumenge al vespre i fins dilluns tant a les comarques de l'interior com de la costa de Girona. En concret, es preveu que a partir de les 19.00 hores comenci un episodi que pot arribar a cota zero en aquesta àrea.

No es preveu que la neu prengui terra fins a cota 400, on podrà arribar a acumular entre dos i cinc centímetres de gruix. De cara al dilluns, les precipitacions es preveuen amb la mateixa intensitat i es mantindran al litoral central entre la una de la matinada i la una del migdia. A partir de la tarda de dilluns, les nevades es desplaçaran a l'Alt i Baix Empordà.

D’altra banda, Protecció Civil també ha posat en prealerta el pla Procicat per fort onatge. Està previst que a partir de diumenge al migdia hi hagi un episodi d’onades de més de 2,5 metres amb notable mar de fons del nord a l’Empordà.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès dos avisos de situació meteorològica de perill per vent i per fred. Diumenge es podran donar ratxes fortes de vent, que podran superar els 90 km/h, a les cotes altes del Pirineu i al Prepirineu oriental. També està prevista una forta baixada de la temperatura a tot el territori excepte a la façana litoral i al prelitoral durant la matinada de dilluns.