Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per robar en sis trasters a Ribes de Freser.

El van enxampar quan fugia en tren a Ripoll i amb dues bicicletes d'alta gamma sostretes valorades en 4.700 euros.

Els Mossos van detenir el lladre aquest dilluns després d'un dels cops i gràcies a la col·laboració ciutadana.

L'arrestat és un home de 23 anys a qui acusen de ser el presumpte autor de sis delictes de robatori amb força a trasters.

Els fets es remunten els dies 3 i 6 de març quan es van produir dos robatoris en sis trasters dels carrers Massana i Fonderia de Ribes de Freser. En tots els casos, el lladre va forçar les portes i va sostreure objectes i tres bicicletes d’alta gamma.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, el mateix dilluns i poques hores després, un home va identificar dues de les bicicletes en un tren que anava de Ribes de Freser a Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Ripoll van adreçar-se al tren en rebre l'avís i gràcies a l’interventor, que va aturar el tren a Ripoll, van identificar el presumpte autor dels robatoris, que en un principi va allunyar-se de les bicicletes i va baixar del tren per no ser detectat.

 Els policies van recuperar les dues bicicletes valorades en 4.700 euros i les van retornar al seu propietari.

Arran d’aquesta troballa els agents van detenir l’home per la seva presumpta autoria en els fets. El detingut, amb antecedents, va passar el dia 7 a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll qui va declarar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra informen que per ajudar a detectar i evitar el comerç il·legal de bicicletes sostretes així com facilitar la seva recuperació es recomana anotar el seu número de bastidor. Cada bicicleta té un número únic i exclusiu que la identifica. Normalment, aquest número de bastidor està situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler.

En cas d'haver patit un robatori d'aquest tipus, els Mossos tenen una base de dades on es pot consultar les bicicletes sostretes i recuperades