Adif destinarà 4,6 milions al manteniment de les instal·lacions de protecció de l'alta velocitat fins a França

El contracte durarà quatre anys i busca garantir el funcionament de sistemes d'enllumenat, incendis o qualitat de l'aire

Un túnel de la xarxa d'alta velocitat d'Adif

Un túnel de la xarxa d'alta velocitat d'Adif / ACN

ACN

Adif destinarà 4,6 milions d'euros al servei de gestió integral de les instal·lacions de protecció civil dels túnels de la línia d'alta velocitat que uneix Madrid, Saragossa i Barcelona i arriba fins a la frontera amb França. La inversió es farà durant un període de quatre anys i busca garantir el correcte funcionament i operativitat d'aquests sistemes. Segons ha indicat l'empresa en una nota, el contracte licitat comprèn les instal·lacions d'enllumenat, detecció i extinció d'incendis, els sistemes de mesurament de qualitat de l'aire i d'aireig o de pressurització a galeries i sortides d'emergència.

"Està previst el manteniment de les instal·lacions de senyalització i abalisament d'emergència, portes d'accés a sortides d'emergència, portes d'emergència en prevestíbul i sistemes de ventilació o extracció a oficines, locals i sales tècniques", ha afirmat Adif. També inclou la gestió integral de les instal·lacions de distribució d'energia i sistemes de bombament, entre d'altres.