Detenen dos lladres de vehicles en quatre dies a Banyoles

Un dels delinqüents encararar-se als Mossos i els va agredir en ser sorprès en un bar

La bicicleta recuperada pels Mossos.logo

La bicicleta recuperada pels Mossos.logo / Mossos

E.B.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoleshan arrestat dos lladres de vehicles en quatre dies a la capital del Pla de l'Estany.

En un dels casos, un lladre que havia robat en dos cotxes trencant el vidre de darrer de la finestra va ser sorprès per la policia. El van localitzar en un bar i no va dubtar a encarar-se a la policia i va agredir els agents.

Aquest individu té 25 anys, ja comptava amb antecedents policials i l'acusen de ser presumpte autor d'un delicte de resistència als agents de l’autoritat i de dos robatoris interior vehicle.

En aquest cas els robatoris d'aquest primer lladre es remunten al dia 17 de març. El divendres passat entre les 8 i les 10 del matí va robar en un vehicle aparcat a la Ronda Monestir. El lladre va aconseguir emportar-se diversos objectes, un d'aquests una caixa d’eines on hi havia un trepant i altres aparells.

Els agents van analitzar les càmeres de seguretat d’una empresa i amb això, van aconseguir la descripció de l’autor i van veure que abandonava el lloc dels fets amb bicicleta. La Policia Local va localitzar la bicicleta davant d’un pàrquing comunitari situat al carrer la Pau.

Després d’una recerca per l'aparcament, els Mossos van localitzar el botí. A mig matí, quan feien recerca del presumpte lladre, cap a un quart de dotze del migdia el van trobar en una terrassa d’un bar del carrer Barcelona. Quan va veure els agents va intentar fugir, va agredir els policies però el van acabar reduint i detenint. A banda, durant el seu escorcoll, li van trobar una targeta de crèdit robada.

Les eines recuperades

Les eines recuperades / Mossos

Després de fer les indagacions corresponents, la policia va poder acreditar que la targeta procedia d’un altre robatori comès dins d’un altre vehicle aparcat al carrer Papers de Banyoles que s'havia comès el mateix dia de matinada -entre les tres i les cinc-. Per aquest motiu, el van acusar del segon robatori.

Aquest lladre va passar a disposició l’endemà dels fets davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Robatori a l'institut

La segona detenció és la d'un multireincident de 30 anys a qui acusen d'un furt d'una bicicleta. En aquest cas, els fets són del dia 20 de març -entre tres quarts de nou del matí i les tres de la tarda- i van succeir en un institut de Banyoles i quan el propietari estava a classe. La bici estava valorada en 564 euros. Els Mossos de la comissaria de Banyoles van detenir aquella mateixa tarda al presumpte autor dels fets. El va localitzar la Policia Local cap a dos quarts de quatre circulant en un vehicle. A dins d'aquest hi transportava la bicicleta sostreta. Un cop fetes les comprovacions va quedar detingut pels fets. Va passar a disposició l’endemà davant del jutge de guàrdia que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.