Nou canvi de temps: les pluges tornen a les comarques gironines aquesta setmana

Aquest nou episodi de precipitacions anirà acompanyat d'una baixada de les temperatures

Ángel Guerrero

Les comarques gironines comencen aquest dilluns, 8 de maig, la segona setmana de maig amb una treva meteorològica després d'un diumenge tempestuós que va posar en alerta a diversos indrets per la intensitat de les precipitacions i de la descàrrega de calamarsa. Però aquest període de bonança serà breu.

Totes les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) assenyalen que a la tarda d'aquest dimarts, 9 de maig, arribarà un nou canvi de temps que promet amb quedar-se amb nosaltres pràcticament fins al cap de setmana. No suposarà en absolut el remei de la sequera, però s'obre un esperançador període que trenca amb la inèrcia seca dels últims mesos.

Des de dimarts tornarem a notar l'entrada successiva de masses d'aire fred que s'aniran intensificant amb el pas de les jornades.

El dimarts a la tarda augmentarà significativament la nuvolositat i arribaran els primers ruixats, alguns d'ells acompanyats de tempesta, a pràcticament tot el territori però amb major incidència a les comarques del nord de Girona.

Les quantitats d'aigua acumulada aniran augmentant progressivament, tot i que seran especialment importants al Prepirineu oriental.

El dijous serà gairebé un calc del dimecres, amb unes precipitacions que aguantaran el tipus i no cessaran.

El dia més intens

Segons les previsions a mitjà termini, seria el divendres l'últim dia més intens i més extens d'aquest nou episodi de pluges a Girona.

Les temperatures cauran a partir del dimecres per sota dels registres habituals en aquestes altures del mes de maig. Aquest ambient més fresquet continuarà diversos dies més.