L’any passat Oncolliga va atendre un 13% més de persones que el 2021

Divendres es farà el sopar benèfic anual a Girona amb un total de 600 persones inscrites al Palau de Congressos

Laura Teixidor

Laura Teixidor

L’any passat, els professionals de la Fundació Oncolliga Girona van atendre 2.115 persones, un 13% més que el 2021. D’aquests, el 66% van ser dones i el 80% tenia més de 50 anys. Per tipus de càncer, el percentatge més elevat va ser el càncer de mama (35% de les persones ateses), seguit del càncer de pulmó (12,5%), el càncer de colon (6%) i el càncer ginecològic (5%). 

Per altra banda, del total de persones ateses, el 84% eren afectades de càncer, l’11,2% eren familiars que van rebre suport psicològic i el 4,68%, familiars que van rebre suport al dol. Tenint en compte les comarques, el percentatge més alt prové del Gironès, seguida a prop per la Selva, el Baix Empordà i l’Alt Empordà. 

La majoria d’ingressos de la fundació van provenir de les donacions de reptes solidaris, com ara l’Oncobike i l’Oncotrail, amb un percentatge del 43%. Per altra banda, el 26% provenia d’actes benèfics i el 16%, de subvencions. A part de l’assistència i l’educació en salut, Oncolliga també destina part dels donatius en la investigació. L’any passat van donar més de 95.000 euros a la investigació del càncer de mama triple negatiu i al càncer d’ovari.

L’entitat celebra aquest divendres el sopar benèfic anual al Palau de Congressos de Girona. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat que reunirà prop de 600 persones. Entre els assistents hi haurà personalitats de la política, de l’àmbit sanitari i del món cultural, entre d’altres.