Detenen el xofer d'un tràiler a Les Planes que gairebé multiplicava per set la taxa d'alcoholèmia

Els Mossos de Trànsit el van veure circulant per Sant Esteve d'en Bas, tocant el clàxon de forma reiterada i això els va posar en alerta

El camió immobilitzat a Les Planes d'Hostoles

El camió immobilitzat a Les Planes d'Hostoles / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) han detingut el conductor d'un tràiler a les Planes d'Hostoles per circular molt begut.

Els fets van succeir el dia 11 de maig i tot va començar cap a dos quarts de cinc de la tarda quan els Mossos de Trànsit feien un control sobre restricció de vehicle pesants a la C-152, al quilòmetre 43, a Sant Esteve d'en Bas.

Els agents van veure un tràiler de 40 tones circulant i que tot d'una començava a fer ús del clàxon sense motiu aparent. Arran dels fets, van decidir fer-li un seguiment.

Finalment, el van aturar el tràiler a les Planes d'Hostoles, en una esplanada a tocar la C-63, al quilòmetre 50,7. Els policies de trànsit van demanar al xofer per què havia tocat el clàxon tantes vegades i aquest va manifestar-los que no recordava el motiu.

El van fer baixar del camió per identificar-lo i de seguida van veure que presentava símptomes evidents que podia anar sota els efectes de l'alcohol.

Per aquest motiu, li van practicar la prova d'alcoholèmia i el test va donar positiu. Va donar 0,94 mg/litre d'aire expirat, això representa que gairebé va multiplicar per set la màxima permesa. Que en el cas dels conductors professionals és de 0,15 mg/litre.

Davant dels resultats, els Mossos de Trànsit van detenir al conductor, un ciutadà francès de 47 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota l'efecte de begudes alcohòliques. També van immobilitzar el tràiler.