El telèfon contra la violència masclista rep gairebé dues trucades al dia des de Girona

El 900 900 120 ha gestionat 223 atencions des de gener a abril. El Gironès i l’Alt Empordà sumen el major nombre de peticions, amb 138

Concentració contra la violència masclista.

Concentració contra la violència masclista. / ACN

Eva Batlle

Eva Batlle

El telèfon contra la violència masclista atén prop de dues trucades al dia procedents de les comarques de Girona. Durant aquest quadrimestre s’han realitzat 223 atencions, això suposa ja un terç de les peticions de tot l’any passat.  

Cada cop hi ha més dones que denuncien el malson que els fa viure el seu maltractador. Tot i això, encara hi ha víctimes que no s’atreveixen i abans de fer aquest pas busquen d’altres recursos. Un d’aquests és el telèfon 900 900 120, un número gratuït que tenen les víctimes de violència masclista o el seu entorn per demanar ajuda i assessorament

Aquesta eina que tenen les víctimes i el seu entorn per reclamar ajuda en cas de patir maltractaments cada cop és més coneguda i es manté per sobre les 700 trucades anuals realitzades de la província de Girona.

Les comarques des d’on s’han fet més trucades entre els mesos de gener i abril són les del Gironès (102) i l’Alt Empordà (36). De prop, els segueix la del Baix Empordà, amb tan sols una petició menys (34) i la Selva, amb 33. Mentre que la del Pla de l’Estany és l’àrea des d’on es van emetre menys telefonades (3).

Arran de les 223 trucades ateses per aquest servei contra la violència masclista es pot extreure una anàlisi del perfil de les dones ateses, el tipus de maltractaments rebuts, entre altres. D’entrada cal dir que la major part de les que han demanat ajuda és perquè patien maltractaments en l’àmbit de la parella (79,14%)

Del global de dones ateses, el 61,43% patien violència psicològica (137) mentre que el 23,77% de caire físic (53) i un 9,87 de tipus econòmic (22). Del total, també hi havia 16 víctimes de la violència sexual

Del total de dones ateses, un 29,9% tenien fills en el nucli familiar quan es van produir els maltactaments. Aquest servei de la Generalitat va viure el màxim històric el 2021 a les comarques de Girona, tal com mostren les dades públiques. Va tancar amb 856 telefonades. Una quantitat que es va donar en un 2021 que encara arrossegava l’efecte de la pandèmia, que va recloure moltes dones a casa amb el seu maltractador.  

Subscriu-te per seguir llegint