Tres detinguts a Figueres i Tossa de Mar per tenir cultius de marihuana

Els dos arrestats a l'Alt Empordà han ingressat a presó

Sorprenen un jove amb planter i preparant un cultiu al Massís de Cadiretes

E.B.

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones a Figueres i Tossa de Mar per tenir cultius de marihuana.

En el cas dels dos arrestats a l'Alt Empordà han ingressat a presó provisional. Mentre que la plantació de la Selva marítima estava ubicada al Massís de Cadiretes.

Ambdós dispositius es van fer el dia 2 de juny.

A Figueres, els agents de la comissaria van arrestar dos homes de 21 i 68 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Aquests arrestos són fruit d’una investigació prèvia que va concloure el mes de maig. Els agents van certificar que en una casa del carrer Domènec Rodil ubicat a la ciutat hi havia una plantació interior i intensiva de marihuana amb un consum desmesurat de llum.

El 2 de juny es va dur a terme una entrada a l'habitatge. Hi van participar efectius de la Unitat d’Investigació, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona. Els agents van arrestar dos homes com a responsables del cultiu i del tràfic de drogues.

També van localitzar 915 plantes de marihuana de prop dos metres d’alçada, florides i amb cabdells, i tot d’aparells necessaris per al cultiu com transformadors, focus, fertilitzants, filtres de carbó, extractors i ventiladors. Tanmateix, van constatar amb la companyia elèctrica que a la masia hi havia defraudació de fluid elèctric, ja que hi havia l’escomesa de la llum punxada.

El planter de les futures plantes de marihuana de Tossa

El planter de les futures plantes de marihuana de Tossa / Mossos

Prevenció d'incendis

Una altra actuació dels Mossos a Tossa de Mar va permetre detenir un home com a responsable d’una plantació de marihuana a l’aire lliure.

Cap a les dotze del migdia, una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona en prevenció d’incendis, va localitzar un home de 18 anys que sortia d’una pista forestal, ubicada a la zona del Massís de les cadiretes a Tossa de Mar, amb eines a la mà. L’home, després de versions contradictòries, va explicar als agents que estava preparant una plantació de marihuana.

Amb aquesta informació la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Blanes va desmantellar un nou cultiu amb 3.500 plantes de marihuana distribuïdes en unes clarianes de vegetació.

Les persones detingudes a Figueres van passar dissabte a disposició del jutjat en funcions de guàrdia, qui va decretar l’ingrés a presó pels dos arrestats. El detingut de Blanes va quedar en llibertat amb càrrecs.