Arrenquen les PAU a les comarques gironines amb 3.620 estudiants

Els estudiants l'encaren amb nervis i esperen aconseguir la nota que necessiten per accedir a la universitat

Gemma Tubert

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) han arrencat aquest dimecres al matí a les comarques gironines on s'examinen un total de 3.620 alumnes. La majoria ho fan al campus Montilivi de Girona i al Barri Vell; 261 ho fan a l'institut Bosc de la Coma d'Olot i 521 més repartits entre els instituts Alexandre Deulofeu, el Narcís Monturiol i l'Olivar Gran de Figueres. A primera hora, nervis a les portes de l'institut Olivar Gran eren més que evidents. Entre els exàmens més temuts: història i geografia. Els estudiants han anat entrant per ordre de llista i un cop dins els membres del tribunal els han repartit el qüestionari anònim on se'ls pregunta si volen fer els exàmens en català o castellà.

Més de 3.000 estudiants gironins s'examinen de les PAU des d'aquest dimecres a les comarques gironines. L'Olivar Gran és un dels tres centres de Figueres on els estudiants de l'Alt Empordà realitzen les proves d'accés a la universitat. Poc abans de dos quarts de nou del matí, els nervis eren el sentiment majoritari a les portes de l'institut.

Centenars d'alumnes s'hi ha aplegat esperant entrar a les diferents aules on fins divendres es faran els exàmens. L'Eduard és un d'ells. Vol estudiar enginyeria industrial i necessita un 11,52 per fer-ho. Tot i que admet nervis, diu que ha estudiat "bastant" i que se sent "confiat". "Els que em fan més pot són castellà i història però segur que anirà bé", ha dit just abans d'entrar a l'aula.

La Jana, en canvi, no necessita cap nota. En el seu cas, té clar que vol fer un grau de comèdia musical però ha decidir examinar-se per si més endavant decideix fer una carrera. Diu que les proves que més la fan patir són història i fonaments de les arts perquè "tenen molt de temari".

En Damián vol estudiar Comunicació Cultural a la Universitat de Girona (UdG) i necessita un 5 per entrar-hi. Està nerviós perquè té un 5,72 de mitjana del batxillerat però creu que pot pujar nota. "Tinc fe", assegurava minuts abans de començar. Entre els exàmens més temuts: història i geografia. Les llengües, en canvi, li semblen "més fàcils".

Cap a dos quarts de nou, els estudiants han anat entrant per ordre de llista a les diferents aules i els membres del tribunal els han repartit el formulari anònim on han de marca si volen fer els exàmens en català o castellà. Després de donar-los les instruccions pertinents, a les nou han començat les proves.

La coordinadora de les PAU, Manuela Hidalgo Muñoz, ha explicat que no s'ha registrat cap incidència en cap punt on s'han fet els exàmens i que, de moment, les dues proves que s'han realitzat (la de llengua i literatura castellana i llengua estrangera) han començat puntuals i sense problemes.

Repartits entre Girona, Figueres i Olot

Dels 3.620 gironins que faran les proves a la demarcació de Girona fins divendres, 2.838 s'examinen als campus del Montilivi i del Barri Vell de Girona.

A Olot, hi ha una subseu a l'institut Bosc de la Coma pels alumnes de la Garrotxa, on s'han presentat 261 estudiants. A Figueres, les proves s'han repartit entre tres instituts (a banda de l'Olivar Gran, també se n'han fet a l'Alexandre Deulofeu i al Narcís Monturiol) per acollir 521 alumnes de l'Alt Empordà.

El primer examen que han fet els futurs universitaris ha estat el de Llengua castellana i literatura. A les dotze serà el torn de la llengua estrangera i a la tarda es reprendran les proves amb les diferents especialitats. Dijous els exàmens començaran amb la prova d'història.