La número 2 dels Mossos a Barcelona substituirà el comissari Josep Milan al capdavant de la Regió de Girona

L'actual cap dels Mossos a Girona es jubilarà aquest estiu després de 43 anys de servei

El sotscap de la Regió de Girona podria ser l'actual cap de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany, Xavier Domènech

La futura cap de la Regió de Girona, Sílvia Catà, a l'extrem dret de la imatge, el dia del seu nomenament com a comissària

La futura cap de la Regió de Girona, Sílvia Catà, a l'extrem dret de la imatge, el dia del seu nomenament com a comissària / CAPTURA DE VÍDEO /DEPARTAMENT D'INTERIOR

Eva Batlle

Eva Batlle

La direcció dels Mossos d'Esquadra està estudiant dur a terme alguns canvis al capdavant d'algunes regions policials. Ho han avançat 'La Vanguardia' i 'El Nacional' i ha confirmat l'ACN.

En el cas de Girona, una dona encapçalarà per primer cop la Regió Policial. L'escollida és la comissària Sílvia Catà, que actualment és la sotscap de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Aquest canvi es deu al fet que el comissari Josep Milan, l'actual cap dels Mossos a Girona, es jubila. Ell mateix ho va anunciar el Dia de les Esquadres celebrat el 26 d'abril a l'auditori de Girona. Es jubilarà el mes de setembre després de 43 anys de servei.

En el cas de Girona, tota la cúpula de la Regió de Girona canviarà perquè el sotscap es va jubilar aquest mes d'abril. El comissari Xavier Creus precisament va celebrar el seu últim dia en actiu a les Esquadres.

Una de les persones que s'apunta com a relleu és l'actual cap de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany, l'intendent -en pràctiques- Xavier Domènech.

Comissària recent

La futura cap dels Mossos a Girona, Sílvia Catà va ser nomenada sotscap de la Regió Policial Metropolitana Barcelona el gener de l'any passat. En aquell moment era intendent.

El 15 de desembre de l'any passat va ser nomenada comissària. En aquell acte també es van nomenar cinc noves comissàries i comissaris del cos de Mossos d'Esquadra.En una mostra més de l'aposta d'Interior per la "feminització del cos" i de tenir dones en els comandaments més elevats.

La comissària Sílvia Catà té 49 anys i és llicenciada en Administració i Direcció d'empreses per la UAB. Ha realitzat servei a les regions policials Girona, Metropolitana Nord i Metropolitana Barcelona, a més de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, al Complex Central.

D’entre les destinacions on ha estat, destaquen cap de l’ABP Mollet del Vallès, coordinadora regional de seguretat ciutadana a la Regió Metropolitana de Barcelona i, en l'actualitat, sotscap de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Més canvis a Catalunya

Segons els rotatius, entre els altres canvis que hi haurà als Mossos d'Esquadra n'hi ha un que afectaria la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, com explica l'ACN, i que suposaria que la fins ara comissaria en cap de la capital catalana, Marta Fernández, seria substituïda per l'actual número dos de la Regió Metropolitana Nord, Montserrat Estruch. Aquests canvis formaven part del full de ruta de la nova Prefectura. L'equip del comissari en cap, Eduard Sallent, podria comunicar-los de forma oficial divendres al Complex Central Egara dels Mossos, a Sabadell.

Marta Fernández va assumir el càrrec l'abril de 2021, després que el major Josep Lluís Trapero l'escollís per substituir Carles Anfruns. Es convertia així en la primera dona al capdavant de la principal regió policial de Catalunya.

D'acord amb els rotatius, Alicia Moriana serà traslladada a la regió Central a ocupar la vacant de la comissaria Cristina Manresa, que es farà càrrec de l’Institut de Seguretat Pública.