Europa demana que es prohibeixi el bany a una platja de l'Escala i a part de l'estany de Banyoles

 És el primer any que l'agència europea considera que l'estany de Banyoles té mala qualitat de l'aigua

Platja del Rec del Molí a l'Escala

Platja del Rec del Molí a l'Escala / Basili Gironès

ACN

 L'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) demana tancar quatre zones de bany a Catalunya per mala qualitat de l'aigua. En un informe publicat aquest divendres sobre la qualitat de l'aigua de zones de bany amb dades del 2022, l'agència torna a reclamar tancar la platja del Fòrum de Barcelona, una demanda que l'AEMA repeteix des del 2019. A banda de la platja del Fòrum, l'AEMA suma en el document d'enguany tres zones més de bany a Catalunya que defensa s'han de tancar per mala qualitat de l'aigua. Es tracta de la platja del Rec del Molí, a L'Escala, part de l'estany de Banyoles i el pantà de la Torrassa, a la Guingueta d'Àneu.

En el cas de la platja del Rec del Molí, ha tornat a entrar a la llista negra després que aconseguís sortir-ne finalment el 2021. La platja es trobava entre les zones de bany que l'AEMA demanava tancar per mala qualitat de l'aigua des del 2016, però va millorar en la classificació el 2021, cosa que ara ha perdut. 

Per la seva banda, l'estany de Banyoles i el pantà de la Torrassa és el primer any que l'agència europea considera que tenen mala qualitat de l'aigua com per demanar que s'hi impedeixi el bany.