L'Ajuntament de Banyoles ha obert un nou parc per a gossos a la zona del Pla de la Coromina que ha suposat una inversió de 39.273 euros.

El parc compta amb una superfície total de 1.125 metres quadrats i està dividit en dos espais diferenciats, tots dos amb tancament perimetral. La primera zona disposa de 500 metres quadrats i és el lloc d'esbarjo perquè els gossos puguin córrer i interactuar entre ells. En canvi, el segon espai està destinat al desenvolupament de les habilitats dels gossos amb el que es coneixen com jocs d'agility; compta amb 625 metres quadrats. A més, segons el regidor de Via Pública, Jordi Carretro, les dues zones tenen una font, reg automàtic i enllumenat, a més, també explica que s'ha habilitat una zona ombrejada per als propietaris dels gossos i que està previst instal·lar-hi bancs.

Per poder definir bé el projecte des de l'Ajuntament expliquen que van obrir un procés de participació ciutadana a través d'una enquesta on tothom podia fer la seva aportació tant pel tipus de terra, tanca o de jocs d'habilitat per als animals. Tot això «amb l'objectiu d'ajustar el projecte a les necessitats dels usuaris» asseguren des del consistori. També van incloure diferents preguntes de valoració de l'actual parc de gossos, que està situat al costat del camp de futbol vell «per tal de conèixer-ne les mancances i arranjar-les per a millorar l'espai», com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert, que també ha detallat que «hem comptat amb l'assessorament d'experts per definir el circuit del nou parc d'habilitats per a gossos».