El Parc Arqueòlògic de les Coves Prehistòriques de Serinyà tornaa ser un dels punts d’atracció del Pla de l’Estany aquest estiu. Durant els dos primers mesos d’obertura, 688 persones han passat pel recinte arqueològic que gestiona l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

En el mes de juny les coves només estaven obertes els caps de setmana, i en total hi van passar 164 persones, mentre que al juliol n’han passat 524. Es tracta d’unes dades similars a les que es van recollir l’any passat. Així mateix, igual que en el 2022, la major afluència de visitants es produeix durant els caps de setmanes, que concentren més del 60% de persones que s’aturen al parc per conèixer com van viure els primer homínids a la comarca. Des del Consell Comarcal expliquen que el perfil de públic que s’apropa als jaciments prehistòric és el de famílies i gent gran que, en bona part, provenen de la província de Barcelona.

Des del Consell Comarcal del Pla de l’Estany es valora la xifra com a positiva, i esperen que el mes d’agost es repeteixen les dades de visitants que hi van haver l’any passat, ja que van superar els milers de visitants.