Jaume Roures: "Fa molts anys que dic que el Girona hauria de ser el segon club de Catalunya"

"Si el Girona va bé, la ciutat i la comarca també van bé", afirma el president de Mediapro al podcast Girona Valley

Jaume Roures, en un acte recent

Jaume Roures, en un acte recent / Oscar Bayona

Eduard Batlle

El productor audiovisual Jaume Roures és gairebé un gironí més d'ençà que va decidir viure fa deu anys a Ullà, on busca la tranquil·litat i l'encant del Montgrí. Roures és un referent del món audiovisual, on ha creat un imperi com Mediapro. És una persona propera però reservada, que guanya en la distància curta, i que demostra que és fidel als seus ideals polítics i futbolístics. Li costa somriure perquè es considera "soso" i rere la seva humilitat habitual s'amaga un dels homes més influents de Catalunya i l'Estat. Encara que ell se'n desmarca i es treu rellevància. Roures és el convidat número13 del podcast Girona Valley, impulsat per Diari de Girona i l'agència de comunicació digital La Factoria.

Apassionat del Barça i del Girona té clar que el Girona ha de ser el segon club de Catalunya i "ja fa anys que ho dic". Té bones esperances amb el Girona Futbol Club per la situació en la qual es troba l'entitat i per les persones que en forment part: Delfí Geli, Quique Cárcel, Michel... "El Girona estava en una situació molt crítica i sempre que hem pogut ajudar el Girona i el Barça ho hem fet. I ara me n'alegro molt que estiguem en una situació normalitzada", admet amb satisfacció alhora que reconeix que mira els partits i pateix.

Ha aixecat una companyia de 3.000 treballadors que, des de la Diagonal, domina televisió, futbol, cinema i clubs, però "no em sento empresari ni un home de poder". Als seus 73 anys admet no tenir nous objectius "perquè m'agrada molt el que faig i tinc corda per estona." Se sent amb la sensació que ha d'apostar per una societat més justa i s'aplica aquesta màxima per aconseguir-ho amb la necessitat de retornar el que la societat li ha donat.

La nissaga Roures continua amb tres fills, però de moment cap d'ells segueix les seves passes, encara que tenen vincles en el sector audiovisual. Enamorat com sempre del Barça, Johan Cruyff i ara també del Girona FC... i de l'Empordanet.