Puigcerdà ha acolit aquest cap de setmana el segon congrés transfronterer de l’audiovisual del Pirineu, reunint 200 professionals del sector d’Espanya, França i Andorra. L’esdeveniment té per objectiu donar a conèixer el talent dels creadors pirinencs i trobar fórmules que permetin continuar desenvolupant continguts audiovisuals a les zones transpirinenques. Aquesta edició, que va incloure ponències i col·loquis, va tenir com a eixos temàtics la coproducció minoritària transfronterera i els rodatges en espais protegits del Pirineu.
Durant la jornada de dissabte, Carolina Barco, va parlar de l’èxit que està tenint la seva plataforma Incoproduction, destinada als projectes audiovisuals que busquen finançament i distribució. D’altra banda, Jaime Sanz, economista i assessor en la indústria audiovisual, va explicar que a l’Estat espanyol els productors independents tenen dificultats per accedir al sector audiovisual. El mateix dia es va presentar The South Project, una productora col·lectiva impulsada per cineastes joves que aposten pel cinema ètic i amb una mirada inclusiva.
El congrés es va complementar amb un programa de pitch de nous projectes, concurs on els participants presenten i defensen davant de les productores el seu projecte i on han participat més d’una vintena de directors.
Tot plegat es va emmarcar en la programació de la catorzena edició del Cerdanya Film Festival, que projectarà fins al 13 d’agost 150 pel·lícules seleccionades entre les més de 2.000 que s’han rebut, xifra rècord. Enguany també s’ha duplicat l’exhibició de llargmetratges, passant de 20 a 40.