Diari de Girona

Diari de Girona

Josep Maria Amargant serà el cap de gabinet de la Diputació

L’excap de protocol retorna així a la institució, ara com a càrrec de confiança, després d’haver-se jubilat fa uns mesos com a funcionari

Josep Maria Amargant, en una imatge d'arxiu. Diari de Girona

Josep Maria Amargant i Codina serà el nou cap de gabinet i coordinador de presidència de la Diputació de Girona per al mandat 2023-2027, segons el nomenament que ha signat el president de la corporació, Miquel Noguer. Amargant és un bon coneixedor de la casa, ja que en va ser funcionari durant més de tres dècades i cap de Protocol, Premsa i Comunicació fins a la seva jubilació, el novembre de l’any passat. Ara, tornarà a la institució com a càrrec de confiança del nou govern, format per l’aliança entre Junts i ERC. Avui serà el seu primer dia de treball efectiu. 

Amargant serà uns dels 27 càrrecs de confiança que, segons es va aprovar fa uns dies en el ple de cartipàs, tindrà la Diputació durant aquest mandat. D’aquesta manera, tornarà a la casa on va desenvolupar bona part de la seva trajectòria professional, ja que va treballar-hi durant 35 anys després d’haver-hi entrat com a home de confiança de l’expresident Josep Arnau.  

Durant la seva extensa carrera, Amargant va saber fer-se imprescindible a la Diputació, institució que coneix a la perfecció. A més,  va ser el representant de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) a la corporació provincial. D’altra banda, el nou cap de gabinet de la Diputació és un excel·lent coneixedor del món periodístic gironí, ja que ostenta bones relacions amb la majoria de mitjans. Ell mateix va començar, de ben jove, treballant a Ràdio Girona, on es va formar en l’àmbit comunicatiu. De fet, no ha dubtat en escriure afilats articles periodístics -molts dels quals a Diari de Girona- per fer públiques les seves denúncies. 

Gran amant dels viatges, els seus plans per després de la jubilació passaven per veure món, tal com ha estat fent durant aquests darrers vuit mesos. Tot i això, la seva fidelitat a la institució va fer que, quan va rebre la trucada del president, Miquel Noguer, per oferir-li el càrrec, acabés acceptant la proposta (després de rumiar-s’ho molt). 

La seva carrera trajectòria professional, tanmateix, no ha estat exempta de polèmica. Ha estat home de confiança de molts presidents, però no li ha tremolat el pols a l’hora d’enfrontar-se a qui fos necessari: per exemple, es va convertir en un testimoni clau en l’anomenat «cas Torramadé», que va portar a la dimissió de Jaume Torramadé com a president provincial després d’haver estat acusat de suposats abusos sexuals per part d’una assessora de la corporació, i posteriorment va denunciar el successor de Torramadé, Joan Giraut, quan aquest li va treure les atribucions tot al·legant falta de confiança. D’altra banda, també va tenir discrepàncies públiques amb l’actual alcalde de Girona, Lluc Salellas, quan aquest era diputat provincial de la CUP a través de l’intercanvi d’articles periodístics. 

A banda d’Amargant, la nova corporació per al mandat 2023-2027 també comptarà amb un adjunt al Cap de Gabinet, un adjunt al Gabinet de la vicepresidència primera (en mans d’ERC), dinou assessors de ple i cinc assessors-coordinadors de ple. D’aquesta manera, sumaran fins a 27 càrrecs de confiança, que és el nombre màxim que permet la llei. 

Compartir l'article

stats