Surten a concurs cinc places de jutge vacants a la província

Girona concentra el 20% de totes les vacants que hi ha a Catalunya

La façana de l'entrada principal dels jutjats de Figueres

La façana de l'entrada principal dels jutjats de Figueres / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

El Consell General del Poder Judicial ha tret a concurs cinc places de jutge vacants a la província de Girona dirigits a membres de la carrera judicial, és a dir, que tinguin les oposicions. El Consell convoca concursos diversos cops l’any segons les vacants que hi ha als jutjats repartits arreu de l’Estat, i una de les particularitats que es repeteix a tots els concursos és que Catalunya sol ser la comunitat on hi ha més vacants per cobrir. 

Els jutjats de les comarques gironines també tenen problemes per trobar jutges que no marxin després del període mínim obligatori al qual se’ls obliga a estar abans no puguin demanar un trasllat de lloc de destí. 

Tal com recull el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), les cinc places que surten a concurs, són per cobrir vacants de jutge a la província, mentre que n’hi ha 20 més repartides per Catalunya. Els òrgans vacants a Girona són el jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Figueres; el jutjat d’Instrucció 2 de Girona; el jutjat Mercantil 2 de Girona; el jutjat Penal 3 de Girona i el jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de la Bisbal d’Empordà, que té competències en violència contra la dona. La província de Barcelona és la que acumula més vacants, concretament 13, mentre que a la demarcació tarragonina n’hi ha 5. Pels òrgans judicials de Lleida no hi ha cap vacant en aquesta plaça.

Al conjunt de l’Estat hi ha vacants a totes les comunitats autònomes menys a la de Madrid. Per darrere de Catalunya (25), Andalusia és la segona comunitat més afectada per les vacants (10). 

Actualment, Catalunya compta amb una ràtio de 10,82 jutges per cada 100.000 habitants, una de les més baixes de l'Estat.