L'hospital d'Olot ha inaugurat aquest dilluns el bosc dels Tres Roures, un espai natural situat al costat del centre sanitari i que compta amb un itinerari de sauló compactat per garantit l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i cotxets. A banda del recorregut, també s'ha habilitat dos espais de reunió amb bancs construïts amb acàcies, una espècia d'arbre invasora en aquest. Amb això es busca la integració total de l'espai en l'entorn natural. També s'ha estrenat un plafó inclusiu amb recomanacions i informació en tots els llenguatges. El bosc es va cedir fa uns anys a l'hospital i ara s'ha actuat per adaptar-lo.

El bosc dels Tres Roures compta amb un itinerari amb sauló compactat que recorre part de l'espai natural. Es tracta d'una zona al costat del centre que l'hospital vol potenciar per a professionals, pacients i familiars. Per això s'ha garantit l'accessibilitat al bosc amb el paviment que garanteix l'accés a persones amb mobilitat reduïda i també facilita la circulació de cotxets.

A banda del recorregut, l'hospital ha instal·lat un plafó inclusiu que compta amb tots els llenguatges possibles. Hi ha un àudio per al llenguatge oral, el llenguatge escrit amb lletra i llenguatge Braille, llenguatge de signes a partir d'un codi QR i el llenguatge gràfic amb pictogrames. En ell s'hi recullen recomanacions, normatives d'ús i informació de la flora i la fauna que hi ha en el bosc.

Es tracta del primer plafó d'aquestes característiques que s'instal·la a la Garrotxa. S'ha finançat amb la Diputació de Girona i la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.