Adif licita la remodelació de les estacions de Bordils, Sant Jordi Desvalls i Camallera

L'empresa pública adaptarà les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda

Façana de l'estació de tren de Camallera

Façana de l'estació de tren de Camallera / Adif

ACN

ACN

Adif ha licitat per 15,9 milions d'euros el projecte de remodelació de les estacions de tren de Bordils, Sant Jordi Desvalls i Camallera. Les actuacions preveuen la construcció d'un pas inferior en cada estació que servirà de connexió entre l'andana principal i la secundària i que tindrà ascensors i escales fixes. També s'allargaran les andanes fins a 210 metres. El projecte també inclou noves marquesines i altres millores. El principal objectiu és adaptar aquestes estacions de tren a persones amb mobilitat reduïda. Les obres compten amb una línia de subvenció dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Les estacions de tren de Sant Jordi Desvalls, Bordils i Camallera seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda en els propers mesos. Adif ha decidit licitar el projecte de remodelació d'aquestes tres estacions per un valor de 15,9 milions d'euros. Es tracta d'un projecte similar al que ja va impulsar fa unes setmanes a les estacions de Colera, Vilajuïga, Celrà i Fornells de la Selva.

El projecte de remodelació preveu la construcció d'un pas a nivell inferior en cada una de les tres estacions. L'accés al pas serà a través d'escales i també d'un ascensor en cada costat d'andana. A més, les andanes s'allargaran fins als 210 metres i es pavimentaran amb material nou. El terra comptarà amb un material antilliscant, terra amb botons per senyalitzar l'accés a persones amb ceguesa i una franja groga d'advertència.

A més, es construiran marquesines noves a la zona d'andanes i instal·lacions de sanejament, electricitat, llum, seguretat i circuit tancat de televisió. A més, s'adequarà tota la senyalització de les estacions i els accessos per crear recorreguts sense obstacles ni barreres arquitectòniques.