Creu Roja va atendre 1.450 sol·licitants d'asil el 2023 a Girona

Voluntàries de Creu Roja etiquetant els paquets d'ajut humanitari

Voluntàries de Creu Roja etiquetant els paquets d'ajut humanitari / ACN

ACN

ACN

Creu Roja ha atès 1.450 sol·licitants d'asil al llarg del 2023 a la demarcació de Girona. El programa d'acollida que ofereix l'entitat ofereix allotjament i també cobrir les necessitats bàsiques. A més es posa l'èmfasi en l'aprenentatge de la llengua i posteriorment se'ls ofereix orientació laboral per tal que les persones ateses puguin desenvolupar-se al territori d'acollida. En aquest sentit, de tots els sol·licitants d'asil atesos, 129 van rebre orientació laboral. De tots ells un 27% va trobar feina, fet que els permet tenir una autonomia econòmica i integrar-se en el territori.

Des de fa més de tres dècades Creu Roja ofereix un programa d'acollida amb un suport integral a persones migrades, refugiades i desplaçades. L'entitat remarca que no només ofereixen allotjament i manutenció, sinó que el programa també els brinda seguretat, vestuari i informació en idiomes que siguin comprensibles. A més, els voluntaris i treballadors de Creu Roja intenten millorar la salut mental dels atesos i aborden problemes en l'adaptació i el dol migratori.

També ofereixen assistència jurídica en la sol·licitud de protecció internacional o temporal i també en altres gestions legals i administratives. Més enllà del suport, Creu Roja reforça les competències i habilitats de les persones dissenyant un itinerari personalitzat que fomenti l'autonomia, el coneixement de l'entorn i la igualtat de gènere.

L'entitat impulsa una immersió lingüística per tal que els refugiats aprenguin la llengua de la zona, un element vital per a la inserció laboral i social d'aquestes persones.