L´actual alcalde de Vidreres, Jordi Daranas (ERC), va ser presentat ahir com a cap de la llista republicana al municipi per tercera vegada consecutiva. Daranas, de 34 anys i llicenciat en Història, va ser ratificat com a alcaldable per l´assemblea d´ERC de Vidreres fa aproximadament un mes i durant la seva presentació, en la qual es va acompanyar de la consellera de Benestar Carme Capdevila, va prometre per al pròxim mandat elaborar un pla de xoc d´immigració. «Una de les màximes prioritats del proper mandat serà la política d´acollida, perquè els prop d´un miler de nouvinguts que resideixen a Vidreres tinguin els mateixos drets i deures que la resta de ciutadans», va explicar l´alcaldable republicà, que es va presentar a l´emblemàtic local del Casino de Vidreres.

Daranas, que va ser escollit alcalde després de dos mandats com a regidor a l´oposició, va destacar també que el programa plantejat amb motiu dels comicis municipals de 2003 era un planejament a vuit anys i, tot i això, «s´ha acomplert al 70 o 80 per cent».

Tot aprofitant que la seva candidatura es va fer oficial un dia després de la celebració de la diada dedicada a les dones treballadores, Daranas va destacar també la necessitat de fer polítiques «transversals» per contemplar els problemes de gènere en absolutament totes les perspectives de l´actuació de l´administració local.

A la vegada, Daranas va recordar el treball fet a Vidreres pel que fa a les infraestructures i va destacar com a actuacions primordials del proper equip de govern, que espera tornar a encapçalar, la urbanització «a mida humana» del carrer Costa Brava i de la zona dels horts d´en Pere Pau.