El Partit Popular de Girona considera que la «sensació d´inseguretat» és un dels grans problemes dels veïns de la ciutat de Girona, i per això ha inclòs dins el seu programa electoral mesures per pal·liar-lo. En aquest sentit, l´alcaldable del PP, Concepció Veray, proposa augmentar la plantilla de la Policia Local, potenciar la Junta de Seguretat i elaborar plans que siguin efectius en la prevenció de delictes.

Veray ha avançat que, durant la campanya electoral, farà de la seguretat una prioritat del seu partit. En aquest sentit, assegura que «perquè tots els gironins puguin viure en llibertat, cal que se sentin segurs a la seva ciutat». I és que la popular considera que aquesta seguretat no està garantida avui per avui, i d´això culpa a l´Ajuntament. Així, explica que «quan a la ciutat hi ha un problema tan important com és la inseguretat als nostres carrers, el primer que cal fer per poder resoldre´l és reconèixer que es té el problema, i això és el que no ha volgut fer en cap moment l´equip de Govern, que s´ha estimat més donar l´esquena als ciutadans negant l´existència d´aquest problema, en lloc d´escoltar-los i afrontar la problemàtica de la inseguretat amb valentia, a través de propostes i mesures clares i concises».

Per això, dins el seu programa Veray proposa «incrementar la plantilla de la Policia Local de Girona, passant de la ràtio actual de 1,4 agents per cada 1.000 habitants a la ràtio de 2 agents per cada 1.000, cosa que suposa un increment del 45% de la plantilla i que, en termes absoluts, significa la creació de 60 noves places d´agents». A més, la popular pretén «potenciar la Junta Local de Seguretat i crear dins d´aquesta de mecanismes de participació veïnal». Per últim, el PP vol que es dissenyin «Plans preventius contra la delinqüència fets a mida per cada un dels barris» de la ciutat de Girona.