24 de juliol de 2007
24.07.2007

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Comença l'enderroc de l'antiga colònia Santa Maria per les obres de la C-17

24.07.2007 | 02:00

Les obres de desdoblament de la carretera C-17 entre Vic (Osona) i Ripoll (Ripollès) van començar ahir amb els treballs de demolició dels habitatges de l'antiga colònia Santa Maria, coneguda popularment com El Roig, situades a l´entrada sud del municipi de Ripoll.
En aquest punt de la capital del Ripollès està previst que comenci un túnel que enllaçarà amb l'actual túnel de Terradelles i que formarà part de la nova autovia que està en curs.
Fa anys que les últimes famílies van deixar de viure a la colònia i actualment els edificis presenten un estat molt precari. «Calia la demolició immediata tenint en compte que hi havia risc per als vianants que passegen per la zona o els vehicles que passen molt a prop que hi hagués algun despreniment parcial o total», ha comentat el regidor de l´àrea d´Urbanisme de Ripoll, Eudald Casas.
Ahir, com estava previst des de feia dies, van començar els preparatius de l'obra i durant tota la setmana es procedirà a tancar i senyalitzar tot el perímetre de la zona afectada, traslladar les línies elèctriques de l'entorn, treure el mobiliari urbà, marcar i preveure el trasllat de la font i del dipòsit d'aigua, així com fer les comprovacions a l'interior de les cases.
El proper dilluns, dia 30 de juliol, si res no falla, s'iniciaran les obres de demolició dels habitatges que s'allargaran fins a finals de la setmana que ve. Des de l´Ajuntament esperen que no hi hagi excessives molèsties i celebran que comencin ja els treballs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook