El ple d´ahir va aprovar les retribucions i sous que rebran els membres de la Diputació de Girona en funció del seu càrrec i el règim laboral que tinguin. I, en resum, tots tenen un notable increment de nòmina. Les compensacions amb dedicació exclusiva augmenten entre un 26,5% i un 48,6%, sent els diputats del Govern els que més veuen apujat el sou respecte als seus homòlegs fa quatre anys.

Sense discrepàncies. El sou dels diputats es van aprovar per unanimitat. Així, segons l´establert, el president, Enric Vilert (ERC), serà qui més cobri, tenint una nòmina per dedicació exclussiva de 7.000 euros mensuals bruts. Això suposa un increment de 2.100 euros (un 42,8%) respecte al que es va aprovar pel seu antecessor, Carles Pàramo, l´any 2003. Els vicepresidents amb dedicació exclusiva -Jaume Sitjà (ERC), Roger Zamorano (ERC) i Narcís Casassa (PSC)- tindran una nòmica de 5.000 euros al mes bruts, un 26´5% més que els anteriors. I els diputats del govern Pilar Mundet (PSC), Pere Trias (ERC), Estanis Puig (PSC), Miquel Palomeras (PSC) i Josep Marigó (PSC) percebran 4.285 euros bruts mensualment per la seva exclusivitat a la Diputació. Ells són els que més han vist augmentat el sou respecte al que tenien els seus homòlegs fa quatre anys, arribant a créixer la xifra un 48,6%.

L´oposició, però, tampoc s´ha quedat fora del pacte dels sous. Les dedicacions exclusives són acordades per tots els grups per ser aquesta una competència del mateix president de la Diputació. I a CiU -com ja va passar amb PSC i ICV en el passat mandat- li ha tocat tres règims d´exclusivitat per Xavier Soy, Gabriel Casas i Xavier Sanllehí, i una dedicació del 90% per Jaume Torramadé. Ells cobraran 3.357 i 3.021 euros mensuals bruts respectivament, xifra que augmenta un 34,2% respecte a la que tenien els diputats de l´oposició amb dedicació completa fa quatre anys.

La resta de membres de la Diputació de Girona, els del govern i els de l´oposició, també tenen compensacions econòmiques per la seva feina a l´ens. Així, per la seva assistència a reunions, comissions i plens rebran 793,66 euros per sessió, resultant impossible que sobrepassin els 25.000 euros bruts anuals en el cas dels diputats de l´oposició, els 44.000 pels d´ERC i PSC, i els 50.000 pels vicepresidents Joan Pluma i Teresa Ferrés. A més, els portaveus -Joan Pluma (PSC), Jaume Torramadé (CiU) i Joan Planella (ERC)- sumaran 9.000 euros bruts a l´any pel seu càrrec, igual que el president del grup de CiU, Gabriel Casas. Els d´ERC i PSC no podran cobrar-lo per tenir un càrrec retribuit major.