Aquesta setmana han començat els treballs d´adequació i millora de les andanes del tren al seu pas per Celrà, arran d´una petició que va fer l´Ajuntament d´aquesta localitat ara fa un any i mig a ADIF, administrador de les infrastructures ferroviàries de l´Estat espanyol. La companyia va assignar un pressupost per a les obres d´uns 89.000 euros amb la finalitat que els treballs adeqüin als estàndards europeus els accessos i les condicions de l´estació de tren.

Segons va informar ahir la companyia en un comunicat, les obres d´adequació inclouen diferents actuacions. D'entrada, s'apujaran les andanes per facilitar l´accés als trens; aquesta era una de les principals demandes dels habitants de Celrà que en repetides ocasions s´havien queixat a l´administració de la distància que separava el tren i l´andana quan els combois es trobaven aturats a l´estació, fet que dificultava l´accés als trens sobretot a la gent gran. També es canviarà i millorarà la il·luminació de l´estació, s´hi adequarà una marquesina per resguardar les persones que esperin el tren de la pluja o del sol, i es cobriran les vies que estan fora de servei situades al costat de l´andana, de manera que quedi una andana més ampla.

ADIF també preveu enderrocarar el magatzem que hi ha adjacent als terrenys de l´estació i que actualment és propietat de RENFE. Aquest local es troba en molt malt estat i no té assignada cap utilitat concreta, per la qual cosa el seu deteriorament es fa encara més evident. De moment, ADIF no ha comunicat si es construirà una nova nau o es deixarà el solar buit.

Un problema que ve de lluny

Amb aquest conjunt de millores ADIF espera resoldre uns problemes que Celrà arrossega des de fa molt de temps i que els principals grups polítics del municipi ja havien denunciat al passat. Aquest és el cas de la Candidatura d´Unitat Popular del municipi (CUP), que amb data de 25 de febrer de 2007 mostra una imatge de l´estació al seu lloc web en què s´hi pot observar diversos veïns asseguts a terra mentre esperen l´arribada d´un tren per la manca de bancs. A causa de la situació geogràfica de Celrà, la població atorga una gran importància a les xarxes de transport públic, per la qual cosa les obres han estat molt ben rebudes entre els seus habitants.