Marc Rovira, Girona.

El Ministeri Fiscal demana una pena de cinc anys de presó per a un jove de 25 anys d'edat que està acusat d'haver posat èxtasi líquid als gots dels clients d'una discoteca de Sant Feliu de Guíxols sense que ells ho sabessin ni se n'adonessin. El noi, a qui imputen un delicte contra la salut pública, va negar ahir davant els magistrats de l'Audiència haver intoxicat ningú ni tenir cap relació amb els fets però una noia va identificar-lo com el culpable que ella acabés en coma i ingressada a l'unitat de cures intensives de l'hospital.

Els fets daten de l'estiu del 2005 i més concretament de primers d'agost, just quan Sant Feliu celebra la festa major. El cas és que, segons van declarar ahir els Mossos d'Esquadra que van fer-se càrrec de la investigació, aquell estiu havien detectat diversos episodis de pèrdua de consciència i d'estats comatosos de clients de la discoteca Palm Beach, situada als peus de la pujada de Sant Telm i just a tocar la platja.

Amb aquests antecedents els agents de la policia catalana van posar-se sobre la pista del cas per mirar de trobar la causa d'aquest fenomen i van muntar una especial vigilància dins i fora de la sala de festes.

Droga d'amagat

Un dels policies declarava ahir que va ser durant una d'aquestes vigilàncies que van observar com un jove s'acostava sospitosament als gots que hi havia sobre la barra del local i feia intenció d'abocar-hi alguna cosa a dins. El noi aprofitava un descuit dels clients que consumien aquell got per fer un ràpid gest i vessar-hi una substància a dins.

Els agents van mantenir la vigilància sobre el jove sospitós fins i tot quan aquest va baixar a la planta baixa de la discoteca i va sortir a la terrassa que hi ha damunt mateix de la sorra de la platja. Va ser allà quan van decidir actuar i van dirigir-se cap al noi però ell, en veure'ls, va deixar caure sobre la sorra un pot de color blanc que anava etiquetat com si fos una simple cola d'impacte.

El Mosso que prestava declaració ahir a l'Audiència diu que part del contingut del pot va vessar-se sobre la sorra però que en va quedar prou com per olorar-lo i saber del cert que allò no era cola. Era, suposadament, èxtasi líquid, el mateix èxtasi que hauria fet servir el noi per omplir els gots dels clients de la discoteca.

Una de les suposades víctimes va ser una jove que va acabar en coma després de beure's la seva consumició. Aquesta noia va explicar que recordava com l'acusat es passejava per la discoteca oferint èxtasi líquid a la gent. Ella assegura haver-lo refusat però va apuntar que després d'acabar-se la consumició al fons del got hi va trobar un tap fosc i va veure que als peus hi tenia un petit pot de cristall. La noia assegura que mentre bevia ningú, a part de l'acusat, va acostar-se-li a la beguda.