Moventis Sarfa compleix 100 anys prestant serveis de transport a la societat, i arriba a aquest aniversari tan especial com líder del transport públic a Girona i com una de les institucions del sector més emblemàtiques i antigues de Catalunya. La història de Moventis Sarfa és una història d'èxit que va arrencar en 1921 en forma de petita empresa de transport, amb una desena de vehicles que cobrien les rutes de l'Alt i Baix Empordà i la Selva.

El logo del centenari Moventis Sarfa

Avui dia, Moventis Sarfa, amb seu a Begur, transporta prop de 2,5 milions de viatgers a l'any, mitjançant una flota de 119 busos, en un total de 36 itineraris nacionals i internacionals, que inclouen serveis de transport regulars, reiterats (escolars i fàbriques), i discrecionals.

La companyia presta 169.000 expedicions l'any, en les quals recorre un total d'11.660.000 quilòmetres, amb una mitjana de 32.000 quilòmetres al dia. En aquest sentit i com a detall anecdòtic, els quilòmetres anuals que recorre Moventis Sarfa equivalen a realitzar 291 voltes a la circumferència de la Terra en un any.

El mapa de les línies que s'ofereixen Moventis Sarfa

Sens dubte, són unes xifres que representen la gran magnitud que ha aconseguit l'activitat de Moventis Sarfa en el seu primer segle de trajectòria, i que avalen la seva vocació de servei i el seu compromís amb l'excel·lència en la mobilitat de les persones.

Un símbol del transport públic a les comarques gironines

Les rutes més demanades pels usuaris i, per tant, els eixos més importants de l'activitat de Moventis Sarfa es concentren en les següents connexions: Girona-Costa Brava, amb 613.000 usuaris/any; Tossa-Lloret de Mar-Barcelona-Aeroport Josep Tarradellas, amb 475.000 viatgers anuals; Figueres-Roses-Cadaqués, amb 461.000 usuaris/any; i les connexions entre la Costa Brava Centre i la Costa Brava Nord amb Barcelona i l'Aeroport de Barcelona, que concentren a un total de 385.000 passatgers anuals.

En paraules d'Enric Gimeno, gerent de Moventis Sarfa: «estem molt orgullosos de complir el nostre 100 aniversari convertits en una autèntica institució en el nostre sector, que ja forma part de la història del transport públic a Catalunya. I per això no puc més que agrair a tot el nostre equip professional, i a totes aquelles entitats i organismes que ens han acompanyat durant tots aquests anys».

Fotografia de 1935 d'un vehicle de la companyia, marca Büssing-Nag Moventis Sarfa

Sobre Moventis Sarfa

Sarfa, que aquest 2021 compleix 100 anys des de la seva fundació, forma part de Moventia, en concret de la divisió Moventis, que desenvolupa la seva activitat en quatre àmbits del transport terrestre: regular, discrecional, bicicleta pública i serveis turístics. Moventia, que compta amb una plantilla de 4.000 treballadors, està altament compromesa amb les persones, la societat, el medi ambient i la qualitat dels serveis. Transporta 116 milions de passatgers, compta amb una flota de 1.286 autobusos i autocars, i 27.000 bicicletes amb 2.000 estacions.