La cala d'Aiguablava, candidata a millor platja d'Espanya

La cala de Begur competirà amb nou platges més de la resta del territori espanyol

La cala d'Aiguablava, a Begur.

La cala d'Aiguablava, a Begur. / Maria Espinàs / PTCBG

Miquel Cornellà de la Cruz

Miquel Cornellà de la Cruz

La prestigiosa publicació de viatges Condé Nast Traveler ha seleccionat la cala d'Aiguablava, a Begur, com a candidata a convertir-se en la millor platja d'Espanya. Un any més, la revista ha fet una selecció de les 10 millors platges espanyoles i, entre elles, hi apareix la cala baixempordanesa. De fet, la cala d'Aiguablava, abans d'aparèixer en aquesta selecció final, ja va ser escollida com la millor platja de Catalunya i, alhora, formava part de les millors platges a visitar aquest 2023.

Ara, seran els lectors de Condé Nast Traveler qui decidiran si la de Begur encapçalarà aquest popular rànquing i es convertirà en la millor platja d'Espanya 2023. Els seus rivals són la platja de Bolonia (Andalusia), la platja de Ses Illetes (Illes Balears), la platja de Cofete (Illes Canàries), la platja d'Oyambre (Cantàbria), la platja de la Granadella (Comunitat Valenciana), la platja de Rodas (Galícia), la platja de la Concha (País Basc), la platja del Silencio (Astúries) i la cala Cortina (Múrcia). Les votacions s'allargaran fins el 13 de juny.

Un dels màxims exponents de la Costa Brava

L'equip de Condé Nast Traveler ha valorat que "a més de les seves aigües turqueses", la cala d'Aiguablava destaca per "la multitud d'arbres sobre les roques que rodegen l'espai" i la "seva sorra blanca". A més, ressalta que disposa "d'una infinitat d'activitats d'oci, des de restaurants fins a activitats de busseig".

La cala d'Aiguablava, a Begur.

La cala d'Aiguablava, a Begur. / DdG

Altres guardons

No és pas la primera vegada que la revista premia algun indret gironí. El 2021, la Costa Brava va ser guardonada com a millor destinació d'aquell any per "la seva bellesa, les cales i platges i els camins de ronda que hi ha". Els votants, a més, van defensar "la llum mediterrània i la singularitat dels pobles de pescadors, a banda de la gastronomia i el patrimoni històric".