El passat 23 de juny, Netflix va estrenar A través del mar, seqüela de A través de mi ventana. Ambdós films s'inspiren en la trilogia de l'escriptora Anna Godoy Los hermanos Hidalgo, tot un èxit entre els lectors adolescents. La pel·lícula ha tingut una molt bona acollida per part del públic -s'ha posicionat com una de les cintes més vistes a la plataforma de continguts en streaming-, però no tant així per part de la crítica.

El film va començar a rodar-se l'abril de 2022 a Catalunya, amb localitzacions entre la ciutat de Barcelona i diversos indrets de les comarques gironines, sobretot de la Costa Brava.

Precisament, les platges i cales del litoral gironí es converteixen en l'attrezzo perfecte per explicar la relació amorosa d'Ares Hidalgo i Raquel Mendoza, protagonistes de la cinta i interpretats pels actors Julio Peña Fernández i Clara Galle.

La trama de la història es trasllada a la Costa Brava quan els protagonistes hi passen les vacances estivals. Entre tots els emplaçaments que s'hi poden reconèixer, destaca la platja de sa Tuna, a Begur, convertida per a l'ocasió en un espai on se celebra la revetlla de Sant Joan. Altres platges de Begur -Aiguablava i s'Eixugador- són protagonistes a la ficció, com també la cala Canyers (Palamós), la Roca Foradada (Parc Natural del Montgrí) o la Punta del Milà (Torroella de Montgrí), entre altres.

La platja de sa Tuna, convertida en la ficció en un espai on se celebra la revetlla de Sant Joan. Netflix

La platja de sa Tuna, durant l'enregistrament de la pel·lícula. Michael Oaks / Netflix

Sens dubte, els fans més incondicionals d'aquesta saga d'amor adolescent no trigaran a peregrinar a aquests indrets de la Costa Brava per reviure les millors escenes d'A través del mar.

"House of the Dragon"

Durant el mesos de juliol i agost, els visitants que s'apropin als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar trobaran un cartell a l'entrada que els informarà que s'endinsen a "Els Jardins del Drac", un recorregut pels escenaris de l'spin-off the Game of Thrones. Aquesta és la primera aproximació a la visita tematitzada que ha encarregat l'Ajuntament de Lloret a l'empresa lloretenca de projectes culturals Amargura Cultura. La visita tematitzada "Els Jardins del Drac" es podrà gaudir cada divendres a les 20h en català i a les 18:30 en castellà durant el mes de juliol, i els divendres a les 19:00h en anglès durant el mes d'agost. Aquestes visites es poden comprar a través de la web de venda d'experiències de Lloret Turisme: (tickets.lloretdemar.org).