Hem seleccionat sis punts elevats de la Costa Brava des d’on la podràs contemplar tota la seva bellesa.

Mirador dels Tres Canons

Situat sobre uns dipòsits d’aigua a la urbanització Mirador de Port de la Selva, el mirador dels Tres Canons deu el seu nom als canons que decoren aquesta terrassa. Amb una vista elevada de la badia de Port de la Selva, des del mirador es poden contemplar la serra de l'Albera i el Monestir de Sant Pere de Rodes. Si teniu intenció d’acostar-vos a aquest mirador, aprofiteu per fer-ho al vespre: les postes de sol des d’aquí són d’aquelles que val la pena veure i viure. Sobretot, si sou aficionats a la fotografia marqueu aquest mirador al mapa amb retolador vermell, col·loqueu el trípode i gaudiu!

Mirador de Mas Ventós

De camí al Monestir de Sant Pere de Rodes, heu de fer una parada obligada al mirador de Mas Ventós. S’hi conserva el mas, d’abans del segle XVIII, en ruïnes, però gràcies a això s’hi pot entrar i recórrer la casa. De fet, encara avui en dia, s’hi pot veure l’antic forn. Però no us recomanem parar aquí per veure aquest habitatge en ruïnes… una mica més endavant hi trobareu un dels miradors més espectaculars de la badia de Roses, fins i tot s’arriba a veure Castelló d’Empúries i els aiguamolls de l'Empordà. Si voleu completar una visita de 10, pareu abans de l’hora de dinar, i feu-hi un pícnic.

Mirador Josep Pla

«He passat tantes hores al Pedró de Pals, assegut en el relleix de la creu de terme, que haig de confessar que m’agrada sempre: tant si l’atmosfera és límpida com si la humitat dels vents del sud, lleugerament carminada, l’enterboleix una mica.» Josep Pla explicava d’aquesta manera a El meu país la predilecció que sentia per aquest indret de Pals. Des del mirador es pot observar la plana de l’Empordà en tota la seva esplendor: els arrossars de Pals, la desembocadura del riu Ter, el Montgrí, les illes Medes o una bonica panoràmica dels pobles del voltant com Peratallada, o Sant Feliu de Boada. Ben segur que les vistes no us decebran, i qui sap, potser l’espai us inspira com vam fer amb Pla i acabeu publicant un llibre!

Mirador de Puig d'Arques

Aquest mirador es troba al mig de les Gavarres, i si voleu pujar a peu, és una bona excursió des de Calonge. Amb cotxe ens hi podem acostar, però el tram final fins al mirador s’ha de fer a peu. Al Puig d’Arques hi trobareu un dels radars de la xarxa de radars meteorològics de Catalunya, que sembla un llum gegant al mig de la muntanya. Al costat hi ha unes escales que porten al mirador. Les vistes són espectaculars, es pot veure el Baix Empordà, el Gironès i la Selva, i en dies clars, es pot arribar a veure el Montgrí i les illes Medes. Si sou aventurers, no tingueu por a pujar-hi de nit. L’absència de contaminació alumínica us oferirà un cel ple d’estrelles i una panoràmica de totes les ciutats il·luminades.

Mirador de Sant Elm

Al sud de la badia de Sant Feliu de Guíxols, a 99 metres d’altura, s’hi troba l’ermita de Sant Elm, una petita capella del segle XV amb unes vistes privilegiades del Mediterrani. El mirador de Sant Elm és molt especial, i no només per les seves vistes de la costa. Des d’aquest mirador, Ferran Agulló es va inspirar per batejar la zona amb el nom de «Costa Brava», denominació que anys més tard va servir, també, com a marca turística. L’Ermita només està oberta per la festivitat de la verge del Bon Viatge, el 12 d’octubre, quan l’associació d’amics del Paratge i l’Ermita de Sant Elm, que s’encarrega de la conservació de l’espai, celebra la festivitat. Quan un va a Sant Elm, hi troba calma per gaudir de les vistes. Allunyat del bullici de la ciutat, el mirador ofereix un silenci que convida a no pensar i admirar com el mar ressegueix la costa fins a Tossa de Mar. Per pujar al mirador es pot fer de diverses maneres, però la més divertida és amb el carrilet turístic que dona la volta a tota la ciutat.

Castell de Sant Joan

Situat a 173 metres d’altura, el castell de Sant Joan va servir per a la defensa de Blanes durant molts d’anys. Actualment, oblidada la seva funció original, del castell només en queden la torre, de 15 metres, i part de la muralla. Però el que ofereix el castell és una vista privilegiada de 360 graus. Lloret, Blanes, la desembocadura del riu Tordera, el Maresme, són alguns dels llocs que veureu des de dalt el mirador. Si teniu sort, hi podreu arribar a veure la muntanya de Montjuïc de Barcelona, però només si és un dia molt clar. Arribar-hi és molt senzill, hi ha una carretera de fàcil accés que us portarà fins a la torre. A sota, hi podreu veure l’ermita de Sant Joan, una capella blanca construïda fora de la fortificació i molt ben conservada.