Colòmbia és el país convidat de la 12a edició del Festival de Bandes de Música Catalanes que se celebra el proper 14 de juliol a les 18:30h a l´Auditori de Barcelona. La Banda Sinfónica Juvenil de la Red de Escuelas de Música de Medellín, una de les més reconegudes d´Amèrica Llatina, participarà a l´esdeveniment on compartirà escenari amb dues entitats locals: la banda de música de l´Agrupació Musical l´Emburgada de El Perelló (Baix Ebre) i la Banda de Música de Sabadell.

Formada l´any 2008, la Banda Sinfónica Juvenil de la Red de Escuelas de Música de Medellín està integrada per 86 joves entre 7 i 24 anys procedents de 27 centres d´ensenyament musical de Medellín. Oferiran un repertori típicament sud-americà dels compositors colombians Victoriano Valencia, Lucho Bermudez, Rubén Darío Gómez, Alfredo Mejía i Carlos Gonzalo Guzmán Muñoz.

Catalunya és la darrera parada de la gira europea de la banda colombiana que, fins al moment, l´ha portat a Holanda, Bèlgica i Alemanya amb motiu de la seva participació al World Music Contest (WMC), el certamen de música per a banda més important del món. El 15 de juliol tancaran la seva estància amb un concert a l´Auditori Josep Carreras de Vilaseca (Tarragona).

Tal i com explica el president de la Federació Catalana de Societats Musicals, Antoni Ortiz, "és una molt bona oportunitat per a què les nostres bandes puguin compartir la seva experiència musical amb aquesta formació de gran nivell internacional i, al mateix temps, que el públic en pugui gaudir".

La Banda Sinfónica Juvenil de la Red de Escuelas de Música de Medellín estarà acompanyada per la Banda de l´Agrupació Musical l´Emburgada de El Perelló, que té els seus orígens a començaments del segle XX, i que portarà un repertori dels compositors Ferrer Ferran, Bert Appermont i Jacob de Haan, i per la Banda de Música de Sabadell, amb una antiguitat que es remunta a l´any 1856, que oferirà un programa de música catalana en homenatge al mestre Joaquim Serra i Corominas (1907-1957).

El preu de les entrades és de 6€.