Lluís Llach sempre ha estat un motor mediàtic però des que va anunciar que deixarà de fer concerts s´ha disparat el nombre de publicacions sobre la seva vida i obra. Ara es presentarà la versió catalana del llibre Lluís Llach, sempre més lluny, del periodista Omar Jurado i el fotògraf Miguel Morales. Escrit originalment en castellà, la versió catalana l´ha fet Cinta S. Bellmunt i la presentació es farà el dimarts dia 16 de gener, a les vuit del vespre, a la Galeria Hartmann, a Barcelona, ubicada al carrer de Santa Teresa, número 8, al barri de Gràcia.

En el transcurs del mateix acte s'inaugurarà l'exposició Món Llach, amb el mateix títol, per tant, del llibre de fotografies que els mateixos autors van donar a conèixer públicament al desembre.

Juan Miguel Morales és qui ha captat les imatges i Omar Jurado ha elaborat els textos que les acompanyen. La mostra consta de 50 fotografies, que són inèdites i limitades. En aquest espai es podrà visitar fins al 30 de gener.

Lluís Llach, sempre més lluny (editorial Txalaparta), i el llibre i exposició Món Llach (Mina) són part del mateix projecte. Amb textos i imatges els autors fan un recorregut per la biografia del cantautor, i donen veu a personatges que han tingut molt a veure amb la seva trajectòria artística i personal, alhora que es constaten els paisatges que sempre l'han acompanyat, així com el context social, cultural i polític en què s'ha desenvolupat.

Aquest volum és un sentit i documentat homenatge a la figura i al treball del cantautor, i no passa per alt els esdeveniments polítics i socials claus per a la comprensió de la trajectòria d'aquest artista. A més, el protagonista hi participa aportant la visió sobre la seva pròpia vida i el món en el qual li ha tocat viure.

Tot aquest paquet inicia a Barcelona un viatge per diverses localitats de l'Estat espanyol al llarg del 2007, coincidint amb l´anunci fet recentment per l´artista de la seva retirada dels grans escenaris.