Llarga distància és la història de dos viatges. En primer lloc, el recorregut físic que va portar el fotògraf Daniel Lagarto Fernández a països com el Nepal, Mongòlia, Mèxic o l´Índia, i després, el viatge interior que està vivint en la seva lluita contra el càncer.

Llarga distància és una exposició que es podrà veure entre dimecres i el 16 de maig a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi i que mostra les instantànies que Lagartofernández va fer al llarg dels deu mesos que va durar el seu viatge.

Es tracta del «viatge cap enfora», explica el mateix autor, però també del «meu recorregut amb la malaltia».

L´objectiu d´aquesta mostra, que es presentarà oficialment el dia 28 a les vuit del vespre, és vendre les fotografies per tal que el seu autor pugui encarar la cura del càncer que pateix.

I és que a Daniel, de 35 anys, el passat mes de setembre li van diagnosticar un càncer de Càvum. La seva primera opció per combatre la malaltia va ser la de buscar solucions en el món de la medicina alternativa per evitar la quimioteràpia i radioteràpia. No va ser possible per moltes qüestions, entre elles, pel tipus de càncer que l´afecta.

Ara combina la medicina alternativa amb la quimioteràpia, però la primera opció necessita finançament.

D´aquí que s´hagi decidit a exposar la seva obra, «que ja s´havia vist en el Museu d´Art de Girona al 2002», i a vendre aquestes reproduccions originals de 30x40 cm emmarcades al preu de 200 euros. Unes imatges que l´artista vol dedicar «als herois i heroïnes anònims que estan malalts».