Pere Puigbert, un jove de 24 anys de Ventalló, representarà Espanya en el Concurs Mundial UNICA 2007 «Non-professional Fim Makers», el festival de cinema amateur més presitigiós en l´àmbit internacional, que se celebrarà a Liptovsky Mikulàs (Eslovàquia) de l´1 al 9 de setembre.

Puigbert, amb el film Cançó del temps, de deu minuts de durada, serà el representant espanyol en aquest certamen, juntament amb Kid Betún, de Raúl Mancilla (Màlaga), Acartonados, de Gerardo de la Fuente López (Medina del Campo), i A lo grande, de Francisco Pérez Mohedano (Còrdova).

Cançó del temps és la història d´una «dona vella i solitària» que entra en contacte amb dues nenes immigrants. Amb el cinema d´Andrei Tarkovski i Víctor Erice com a referents, el cinema de Pere Puigbert, segons les seves pròpies paraules, és «molt contemplatiu, intimista i reflexiu». «El meu cinema sóc jo», va afegir. Per al jove realitzador, que escriu els seus propis guions i dirigeix, els silencis són molt importants, ja que són «la manera d´expressar-me jo».

Puigbert, que va estudiar a l´Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM) de Girona -on ara imparteix classe- i un curs d´especialització en muntatge no lineal, va reconèixer que és «molt autodidacta» i que la majoria dels seus coneixements cinematogràfics es deuen a les hores passades davant la televisió o al cine mirant cintes diverses.

El realitzador va reconèixer que, tot i que des que va començar a rodar curtmetratges els ha anat presentant a festivals locals on ha guanyat diversos premis, UNICA «és el primer d´àmbit internacional». El talent de Puigbert no passa desapercebut, està clar. I qui no ha volugut deixar-lo escapar és Televisió de Catalunya, que a més de projectar els seus treballs des del primer, Intimitat compartida (2005), coprodueix el pròxim treball de Puigbert, un documental sobre la relació entre el nen i la natura.