Cabells de Medusa és el suggeridor títol del llibre amb què Miquel Martín vol transportar el lector al segle XIX, quan els corallers de Begur s´embarcaven cap a terres llunyanes i exòtiques en expedicions plenes de risc i incertesa. Però el lector no només reviu amb intensitat les aventures dels corallers, sinó que comparteix també tot el procés de descoberta i creació literària que hi ha darrera el llibre. Un llibre que desvetlla el vincle secret entre diverses generacions d´una família i que, amb un llenguatge precís, viu i subtil, acull el dietari, el relat o la llegenda.

Si Hi ha amors que maten va donar a conèixer l´ofici i la qualitat de Miquel Martín i L´estratègia de la gallina el va confirmar com un dels nous talents de la literatura catalana, Cabells de Medusa representa la maduresa d´aquest autor, el seu domini dels recursos narratius i la seva capacitat d´experimentació.

El passat mes d´octubre l´autor begurenc va rebre el VI Premi Jaume Maspons i Safont, dotat amb 5.000 euros, per la novel·la satírica Dictadors de butxaca, que té la mateixa protagonista de Cabells de Medusa, la Reparada, i que destapa les vergonyes del paràsits prepotents i mediocres que exerceixen els seus deliris de poder a costa dels altres. Dues obres i un personatge que situen l´autor en el primer pla de la narrativa actual.

La presentació de Cabells de medusa serà divendres a les vuit del vespre a la Llibreteria de Girona. La segona presentació del llibre serà el 14 de desembre a la biblioteca Salvador Raurich de Begur.

Miquel Martín i Serra (Begur, 1968) és llicenciat en filosofia i professor d´anglès. Viu a Esclanyà i treballa de tècnic a l´àrea de Cultura de l´ajuntament de Begur. Ha guanyat nombrosos premis de narrativa, entre els quals destaquen el Joan Fuster, el Manuel de Pedrolo, el Solstici, els premis Calassanç i el Romà Comamala. És membre de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana i imparteix tallers d´escriptura creativa a través de la Diputació de Girona.