09 de maig de 2008
09.05.2008
Diari de Girona

Quim Monzó guanya el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada de Figueres amb 'Mil cretins'

09.05.2008 | 19:45
Quim Monzó guanya el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada de Figueres amb 'Mil cretins'

L'obra 'Mil cretins' de Quim Monzó és la guanyadora de la cinquena edició del Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada, promogut per l'Institut Ramon Muntaner, de Figueres.

Aquest premi, dotat amb 3.000 euros, vol contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l'Institut i enaltir la memòria de l'escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999), ex-professora del centre. L'acte de lliurament es farà el pròxim 5 de juny a l'institut.

El jurat ha estat presidit pel director de l'Institut, Joan Antoni Poch, i integrat pels catedràtics de Llengua i Literatura Joan Ferrerós i Jordi Pla; l'historiador i periodista Jaume Guillamet, el cineasta Pere Ignasi Fages i el periodista i editor Rafael Pascuet com a secretari, va decidir guardonar aquesta obra, publicada desprès de sis anys de silenci literari de l'autor, valorant molt especialment 'el seu virtuosisme i originalitat narrativa a l'hora de descriure el món contemporani, qualitats esdevingudes una constant en el conjunt de la seva obra'.

El premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de l'Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona, així com la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. El premi serà concedit, amb la presència de l'autor en el decurs d'un acte que es farà a l'Institut Ramon Muntaner, de Figueres el pròxim 5 de juny a les vuit del vespre.

Els guanyadors de les edicions anteriors van ser Emili Teixidor ('Pa negre', 2004), Carme Riera ('La meitat de l'ànima', 2005), Joan D. Bezsonoff ('Les amnèsies de Déu', 2006) i Imma Monsó ('Un home de paraula', 2007).

Nascut a Barcelona l'any 1952, Quim Monzó és un dels autors catalans més reconeguts de la seva generació. Contista, novel·lista i articulista, ha treballat també com a dissenyador gràfic, traductor, cronista de guerra i col·laborador a la ràdio i a la televisió. L'any 1982 va anar becat a Nova York per estudiar literatura contemporània nord-americana. Ha traduït contes, novel·les i obres de teatre. Ha escrit guions per a la ràdio, la televisió i el cinema. És col·laborador habitual de 'La Vanguardia' i de Catalunya Ràdio. Ha publicat una desena de llibres de narrativa i vuit de recopilació d'articles. Entre els premis que ha rebut, destaca el Premi Nacional de Literatura, el Ciutat de Barcelona, el Prudenci Bertrana, la Lletra d'Or i quatre vegades el premi de la Crítica que atorga Serra d'Or.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona