L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera i l'Agrupació Dansaires Sardanistes han organitzat conjuntament un acte de record al compositor Josep Aguiló, en motiu del 50è aniversari del seu traspàs, ocorregut en aquella població del Gironès, el 27 de març del 1958. L'acte es farà demà dissabte, a dos quarts de deu del vespre, a la plaça de Catalunya, amb la cobla genisenca de Taradell.

El programa es dedicarà íntegrament a peces d'aquest compositor, algunes de les quals són dedicades a persones de la localitat. Les peces escollides per l'ocasió són Cal Titit, Clavellines, El nét d'en Malagrida, L'hereu Solés, Petiteta i M. Àngela.

Josep Aguiló i Blasco, va néixer a Tarragona el 1888. Es va instal·lar a Llagostera el 1926, i trenta-dos anys més tard, el 1958, hi va morir.

Era intèrpret de cornetí, un instrument del grup del metall que, actualment ha estat substituït per la trompeta.

Va tocar en formacions gironines, La Principal de Cassà, La Principal de Girona, La Principal de Llagostera.

No es va dedicar íntegrament a la música, convinant la faceta d'instrumentista i compositor amb la d'agutzil del poble, on també utilitzaba el cornetí.

Aguiló va encetar una faceta nova en el món de la sardana i la cobla, la sardana publicitaria, escrivint la peça Anís del Tigre, per una firma d'anís d'Arenys de Munt.

Una altra experiència innata en aquest camp de la composició va ser escriure una sardana per una firma discogràfica La veu del seu amo, (La Voz de su amo), ambdues peces enregistrades en vells discs de 78 r.p.m.