La Societat general d'Autors i Editors (SGAE) i la Fundació Autor convoquen una nova edició del Premi Sgae de sardanes. La data de presentació d'originals finalitza el 27 d'octubre. El premi té una dotació global de 4.800 euros, desglossats de la següent manera: 3.000 euros el primer premi i dos accèsits de 900 euros cadascun.

L'entrega de premis i l'audició pública de les peces guardonades té caràcter itinerant. Fins ara, els concerts que habitualment es representen a la tardor, s'han celebrat a Sabadell, Lleida, Girona, Terrassa, Reus, Manlleu, Figueres, Manresa, Vic, Granollers, Palamós, Mataró, Tarragona i Igualada.

Gironins

Des del 1984, quan es va instaurar aquest premi, un total de vuit gironins han estat premiats. Jaume Cristau, en cinc edicions: 1984, amb El ressó de Pau Casals; 1993, amb Canigó; 2001, amb Recull de sentiments; 2006, amb Xamosa Clàudia, i 2007, amb El farandulet. Ricard Viladesau va ser premiat en tres edicions: 1990, amb Els gegants de la ciutat; 1992, amb Costabravenca; 1999, amb Laura. Josep Bou i Coll, de Torroella de Montgrí, va ser premiat el 1998, amb L'amic que ha tornat; el gironí Francesc Cassú era premiat l'any 2000, amb la composició La ballarina i el soldadet de plom i Salvador Coll, flabiolaire de la cobla Flama de Farners, va veure premiada la seva obra l'any 2000. Era la titulada Trapellot. El músic banyolí Ultano Gomez obtenia premi el 2005 amb la peça La primera volada i el castelloní Marc Timón, tiblaire de la cobla Marinada de Badalona, obtenia premis el 2005 i el 2006, amb les peces El somni de la princesa Nerídia i Tiet Ferriol, l'últim Rossinyolet respectivament. Altres autor premiats en les darreres edicions són Josep M. Serracant, Joan Josep Blay, Joan Lluís Moraleda, Francesc ?Teixidó Ponce, Albert Carbonell, ?Josep Prenafreta, Salvador Brotons, Antoni Serra Oribe, entre d'altres.