Canek Sánchez Guevara, nét del mític Ernesto Che Guevara, presentarà la pel·lícula Che, el argentino el proper divendres, 7 de novembre, a les 10 del vespre al cinema Casino de Begur. Després de la visualització de la pel·lícula tindrà lloc un col·loqui amb el convidat per tal de comentar aspectes del film, així com la controvertida figura del Che.

La pel·lícula, dirigida per Steven Soderbergh i protagonitzada per Benicio del Toro, s'inspira en El diario boliviano del mateix Che, i segueix el guerriller en el seu ascens com a heroi de la revolució cubana des d'abans de conèixer a Fidel Castro el 1955 fins al 1959, quan la guerrilla que tots dos lideraven va enderrocar la dictadura de Fulgencio Batista.

Che Guevara, un dels líders de la Revolució Cubana,a la dècada dels 60 es va establir en un petit grup guerriller a Bolívia, on va ser capturat i executat de manera clandestina per l'exèrcit bolivià amb la col·laboració de la CIA. Després de la seva mort es va convertir en un símbol d'abast mundial, pels seus partidaris simbolitza la lluita contra les injustícies socials i un esperit incorruptible.

Canek Sánchez ha publicat recentment Diario de Bolivia (Lnkgua), una revisió crítica de les memòries que va escriure el seu avi a Bolívia, on va morir el 1967 mentre lluitava en nom de la revolució.

L'acte en el qual participarà Canek Sánchez Guevara s'emmarca dins el NAC, Nit dels Amants del Cinema, que organitza el primer divendres de cada mes, des del novembre fins al juny, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Begur. L'objectiu d'aquestes sessions és oferir un cinema de qualitat que convidi a la reflexió i al debat.

El NAC enceta divendres la seva sisena temporada havent aconseguit un públic fidel. Al llarg d'aquestes sessions el NAC ha tingut convidats com el filòsof Josep M. Terricabras o els directors de cinema Marc Recha i Lluís Danès.