La Secció 1a de l'Audiència Provincial de Toledo va desestimar ahir el recurs d'apel·lació presentat per la representació de Telma Ortiz Rocasolano, germana de la Princesa d'Astúries, i la seva parella, Enrique Martín, contra l'Acte del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 de Toledo, que li va denegar mesures cautelars sol·licitades a favor de la seva intimitat contra més de 50 mitjans de comunicació. Ara, l'acte condemna a pagar les costes a Ortiz, que en el seu moment es van calcular en un 45.000 euros, encara que pot arribar a incrementar-se fins a 70.000 euros però encara no s'ha confirmat la quantitat exacta. A més, haurà d'assumir les despeses jurídiques de la mercantil Edicions F&B, S.L., "amb expressa declaració de temeritat i mala fe", després d'haver-se provat que aquesta societat té com a objecte la difusió d'un catàleg de llenceria i roba interior femenina, que dista de ser una publicació que faci de la informació sobre personatges públics algun dels continguts dels seus catàlegs.

La vista per mesures cautelars sol·licitada per Telma Ortiz es va celebrar a Toledo el passat 12 de maig, i tres dies després, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Toledo va desestimar la demanda imposant les costes a la germana de la Princesa d'Astúries i al·legant que tant ella com la seva parella eren persones amb "projecció pública".

La demanda de Telma Ortiz i Enrique Martín va ser presentada amb la finalitat que es resolgués el procediment principal, s'ordenés als més de 50 mitjans de comunicació que s'abstinguessin de captar, publicar, distribuir, difondre, emetre o reproduir la seva imatge, així com que impedissin que ningú, per encàrrec d 'ells, portés a terme alguna de les accions abans ressenyades.

Poc dies després Telma Ortiz va recórrer davant l'Audiència Provincial aquesta decisió del jutjat i la desestimació es va fer pública ahir després que a mitjans d'aquest mateix mes la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa ja anticipés que s'oposaria a aquest recurs. Segons l'acte, no es pot negar que el fet que Telma Ortiz Rocasolano sigui la germana de la Princesa d'Astúries dóna a les seves activitats un contingut d'interès social. D'aquesta manera, l'acte qüestionat estima que, amb independència de la seva condició de germana de la Princesa d'Astúries, el fet que sigui convidada a actes oficials i protocol·laris denota ja una projecció pública i que la captació de les seves imatges seria lícita. Telma Ortiz, amb independència de la seva assistència a actes protocol·laris o oficials, té una certa projecció pública, ja que és col·laboradora d'ONG.