El Festival A PART. Arts i Estructures torna enguany els propers 13 i 14 de novembre a les nou del vespre a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè.

Aquesta és la tercera edició d'un festival que continua contribuint a la difusió de propostes artístiques de petit format i caràcter poc convencional a la ciutat de Girona, programant quatre espectacles representatius del panorama experimental, a més d'una instal·lació interactiva i una degustació gastronòmica. Xavier Casadesús, un dels dos directors artístics, va explicar que la intenció del festival és portar a Girona unes propostes que són difícils de veure, incloent en el programa tant artistes amb una trajectòria ja consolidada com joves artistes de Girona.

La primera jornada, que es farà el 13 de novembre comptarà amb un solo de piano a càrrec d'Agustí Fernández; l'espectacle anomenat Mutza ha estat considerat com un dels millors 10 concerts de l'any 2007 a Nova York. Mutza és una paraula inventada per Joan Brossa quan Fernández li va demanar títols per a les peces que formen el seu disc. El segon espectacle del dia serà Iatromantis, de Carlos Ruano i Edgar Tarrés, una improvisació musical contemporània.

Nihil Obstat (Indisciplina i Caos) serà una de les sessions del segon dia. Es tracta d'un recital poètic amb vídeo i imatges a càrrec de Carles Hac Mor. L'espectacle de dansa Peça Número U finalitzarà el festival. Aquesta última sessió anirà a càrrec de Marguerita Bergamo, Juan Carlo Castillo i Leticia Aparicio (dos ballarins i un violoncel).

Durant els dos dies del festival s'ubicarà al vestíbul de l'Auditori una instal·lació de Gala Pujol, Misong, que permet manipular una peça musical i visual a través del moviment. Pablo Paz, director del festival, va explicar que "aquest any hem decidit retallar els actes, fer dos espectacles per dia i potenciar la instal·lació interactiva".

El festival s'ha convertit, a més, en un generador de noves idees, ja que bona part del que s'hi podrà veure són creacions específiques. Casadesús va explicar que "s'ha intentat que el festival tingui com a fil argumental la improvisació". "A Girona costa bastant que arribin propostes d'espectacles com aquests, entre altres coses perquè no troben l'espai adequat", afegeix Casadesús. Tant Paz com Casadesús van mostrar la seva confiança amb totes les produccions. Les dues sessions es completaran amb una breu degustació de Sergi Ballús, del restaurant Occi. El festival, organitzat per l'Associació Cultural A4, té el suport de l'Ajuntament de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Girona.