La festa culminarà una setmana d'exhibició pública de la satisfacció municipal, que va començar dimarts amb la instal·lació de banderoles en els principals carrers i la il·luminació nocturna de la Torre Agbar.

La festa se celebrarà a partir de les 11.30 hores a l'Avinguda Catedral. A més de Maria del Mar Bonet, hi actuaran artistes del programa televisiu infantil de TVC, el 'Club Súper 3', i se serviran unes 2.000 racions d'arròs mentre toca el grup Lisboa Zentral Cafè.

En les banderoles es pot llegir 'Visc(a) Barcelona. Capital de l'Euromediterrània'. Estan col·locades a la plaça Catalunya, el carrer Pelai, un tram del Passeig de Gràcia, un altre tram del carrer Mallorca, la plaça Espanya i el Palau de Pedralbes, que n'albergarà la seu.

La ciutat també fa visible la seva satisfacció a la plaça dels Voluntaris, situada A la Vila Olímpica, on ha hissat les banderes dels països de les dues riberes mediterrànies que formen part de la UpM. Les banderes estaran col·locades fins al dissabte, i les banderoles als carrers, fins al dilluns.

A més, la Torre Agbar, de l'arquitecte i dissenyador francès Jean Nouvel, es va il·luminar al vespre excepcionalment des de dimarts i fins ahir. Cap a mitjanit ha deixat d'estar il·luminada, com ja passa els divendres, dissabtes i diumenges.

Com a celebració, també va onejar dimecres la bandera barcelonina en la part davantera dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a petició de l'Ajuntament.