La Tempesta, estrenada l'any 1611 i publicada per primer cop el 1623, és la darrera peça que William Shakespeare va compondre i demà diumenge arriba a Girona de la mà de La companyia del Príncep Totilau. L'espectacle que la companyia ofereix és una adaptació pensada per a tots el públics i realitzada a partir de la traducció al català de Miquel Desclot.

La Tempesta explica la història de Próspero, antic duc de Milà, el qual, mitjançant el seu domini de la màgia, fa naufragar el vaixell on viatgen aquells que, anys enrere, el van desterrar a l'illa on ara viu amb la seva filla Miranda. A partir d'aquest moment, Próspero ha d'escollir entre castigar els seus enemics o bé allargar-los la mà i perdonar-los sense rancúnia.

La tempesta és un espectacle d'actors i titelles ple de saviesa, màgia, aventures, comicitat i tendresa dirigida per Marc Hervàs i amb Clara Dalmau, Anna Ros i Andreu Sans com actors titellaires.

Marc Hervàs va explicar ahir, durant la presentació de l'obra, que es tracta "d'un espectacle orientat a tota mena de públic però específicament a nens a partir de sis anys, ja en els espectacles infantils es tendeix a anar a un públic més petit". " S'ha intentat respectar al màxim el text, el llenguatge i el lèxic de Shakespeare tot i haver fet una reducció del text que s'ha ajustat a una hora de durada", afegeix el director.

El grup teatral va explicar que van escollir La Tempesta perquè creuen que "és un text molt bonic, i la venjança i el perdó són temes interessants d'apropar al públic d'avui".

La companyia del Príncep Totilau és una companyia de teatre que es dedica a la creació d'espectacles per a públic familiar. La companyia té com a objectiu escenificar textos clàssics de la literatura universal. El seu primer espectacle, Sis Joans, està basat en els contes de l'escriptor Carles Riba i va ser coproduït pel Teatre Nacional de Catalunya. Hervàs va afirmar que han estat treballant en la La Tempesta des del mes d'abril, construint les titelles i l'escenografia en combinació amb la representació de Sis Joans. Segons el direcor, de La Tempesta se n'ha fet dues prèvies en escoles que han tingut molt bona resposta.

La representació de La Tempesta, emmarcada dins el Festival de Temporada Alta, tindrà lloc demà diumenge a les 12 del migdia al Teatre Municipal de Girona.

William Shakespeare està considerat un dels més grans dramaturgs de tots els temps. Les seves obres (Romeu i Julieta, El somni d'una nit d'estiu, El rei Lear) i els seus personatges (Hamlet, Macbeth, Otel·lo), formen part del nostre imaginari col·lectiu.